Huub Megens nieuwe Offerse Knikker

Huub Megens van de Knikkerkoerier heeft tijdens de opening van het carnavalsseizoen van de Peijas in Iedershuus de Offerse Knikker 2019 ontvangen. Hij is de opvolger van Brigitta den Boer, die vorig jaar deze begerenswaardige titel in ontvangst mocht nemen.

Huub is de man van de Knikkerkoerier, het plaatselijk dorpsblad dat in 40 jaar tijd ruim 1000 maal op de deurmat van vele Offerse lezers is gevallen. Daarnaast is hij 6 jaar lid geweest van het schoolbestuur en 10 jaar voorzitter van de buurtvereniging. Tevens was hij 5 jaar lid van Stichting Afferden Promotie en 15 jaar verbonden aan Dorpsraad Afferden, een organisatie die hij samen met anderen heeft opgericht. Ook was hij betrokken bij de restauratie van de Boskapel en de Mariakapel. Vorig jaar jaar werd hij uitverkozen tot prins van de Pikkuls, de Offerse carnavalsvereniging voor senioren.

Zijn vele verdiensten voor de Offerse gemeenschap zijn niet onopgemerkt gebleven, want afgelopen jaar ontving hij een koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Naast deze officiële onderscheiding mag hij zich vandaag ook drager noemen van de Offerse Knikker.

Het is de 15 keer dat deze onderscheiding door de Knikkerpliesie in samenwerking met carnavalsvereniging De Peijas is uitgereikt.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.