Wie wil niet meewerken aan groene opwekking van energie en tegelijkertijd besparen op de steeds maar oplopende energierekening! Ook als uw dak niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of als u dergelijke panelen niet op het dak van uw huis wilt. Een alternatief is om in coöperatief verband mee te doen met het zonnedak dat op de schuur van agrariër Bert Megens in Afferden wordt geplaatst.Het dak van deze nieuwe schuur is zo groot dat daarop plek is voor 200 zonnepanelen, goed voor elektriciteitsopwekking voor ruim 20 gezinnen. Dit initiatief van Buurkracht Afferden en Dorpsraad Afferden wordt woensdagavond 21 februari vanaf 20.00 uur toegelicht in gemeenschapshuis Iedershuus in Afferden.

De bedoeling is dat bij voldoende belangstelling dit zonnedak op de schuur van Megens vanaf juni dit jaar zonne-energie gaat opwekken. Die woensdagavond worden belangstellenden niet alleen geïnformeerd over dit project maar bestaat ook de mogelijkheid om hierop in te schrijven.
Meedoen met dit project levert op termijn een duurzamer Afferden op en een besparing op uw energierekening. Tevens is investeren in zonnepanelen volgens deskundigen een goede investering omdat de investering in een kleine acht jaar wordt terugverdiend.

Foto: Op het dak van de nieuwe schuur van Bert Megens is plek voor zo’n 200 zonnepanelen.

Klik op de flyer om ‘m te bekijken en/of te downloaden (2 pagina’s).

Bron: Frans Thonen / dorpsraad

image_pdf