Inloopbijeenkomst aanleg fietspad N271 Bergen – Heijen

De Provincie Limburg organiseert een inloopbijeenkomst over de komende werkzaamheden aan het fietspad langs de N271 van Bergen naar Heijen. Deze werkzaamheden zijn gepland voor 2015.

Deze inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 juli tussen 16.00 en 20.00 uur in Iedershuus.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kan men de planning komen bekijken, krijgt men zicht op de faseringen, omleidingen en uitvoeringswijze en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

De Provincie Limburg wil de veiligheid en oversteekbaarheid voor met name het (brom)fietsverkeer langs de N271 verbeteren. De fietspaden langs de N271 voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen en zijn bovendien aan onderhoud toe. Ook de oversteekbaarheid van de weg laat te wensen over en levert verkeersonveilige situaties op.

Planinhoud
De reconstructie omvat het aanleggen van een tweerichtingen (brom)fietspad aan de oostzijde van de N271. Ook worden op verschillende plaatsen middengeleiders aangebracht die ervoor zorgen dat de weg in twee fasen kan worden overgestoken. Ter hoogte van de kern Afferden wordt het fietsverkeer door het dorp geleid en ter hoogte van de camping Klein Canada (Afferden) wordt de as van de N271 verschoven naar het westen, zodat er voldoende ruimte ontstaat tussen de hoofdrijbaan en het nieuwe (brom)fietspad. Ter hoogte van de aansluiting Erfesebosweg wordt het (brom)fietspad op verzoek van de gemeente Gennep uitgebogen naar 6 meter, waardoor verkeer zich tussen het (brom)fietspad en de provinciale weg kan opstellen.

Bekijk hier de reconstructietekeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *