Alle berichten

Kinderactiviteit Schilderen en stempelen


dinsdag 24 juli 2018
Tijd: 14:30 - 16:30 uur
Plaats: Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, Afferden

Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt een kinderactiviteit georganiseerd. De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.

Schilderen en stempelen kun je met kwasten en inkt maar ook met natuurlijke materialen kan er gewerkt worden. Deze middag gaan kinderen op avontuur in de natuur en stellen zo hun eigen kwasten samen waarmee ze later op de dag gaan schilderen. Stempelen wordt deze middag met de hamer gedaan. Door voorzichtig te slaan op boombladeren wordt er een afdruk gemaakt op papier. Zo ontdekken kinderen zelf hoe veelzijdig de natuur is en kunnen ze ook hun eigen creativiteit aanspreken.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.


Bekijk alle aankomende kinderactiviteiten

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kinderactiviteit Waterbeestjes vangen


dinsdag 31 juli 2018
Tijd: 14:30 - 16:30 uur
Plaats: Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, Afferden

Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt deze kinderactiviteit georganiseerd. De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.

Kinderen duiken samen met de Maasduinengidsen in de wonderlijke onderwaterwereld van Nationaal Park De Maasduinen. Niet letterlijk natuurlijk maar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten wordt er onderzocht wat voor dieren er in het water leven in het vennetje nabij De Zevenboom. Kikkers, bootsmannetjes, watertorren of andere beestjes kunnen deze middag gevangen en van heel dichtbij bekeken worden. Klaar met ontdekken? Dan worden de diertjes weer voorzichtig teruggezet.


Bekijk alle aankomende kinderactiviteiten

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Verjonging in de politiek

Volgens de CDA-fractievoorzitter Jacob Knoops zal er de komende coalitieperiode in de gemeente Bergen extra aandacht zijn voor de inbreng van jongeren zoals beloofd in de verkiezingscampagne van het CDA. Absoluut hoogtepunt in de afgelopen raadsvergadering was dan ook de…

Nabuurschap, Huiskamer Béjèn

“Wij weten van de huisartsenpraktijk dat sinds wij open zijn, de ouderen ook veel minder vaak bij de huisarts komen”, zo zegt Elly van Geel van de stichting BLOA. “Het doet de mensen gewoon goed. Het is ook heerlijk om hier te zijn. Het geeft gewoon invulling aan je leven”. De Stichting kreeg 750 euro van een bank om het ‘nabuurschap’ verder te stimuleren. Milsbeek, Ottersum en Heijen gaan het voorbeeld van Afferden volgen met een huiskamer voor ouderen.

Bekijk onderstaand kort filmpje:

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Nijmeegse vierdaagse shirt voor de lopers uit de gemeente Bergen

Zo’n 80 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse en woonachtig in de gemeente Bergen hebben maandagavond 2 juli weer het opvallende Vierdaagseshirt op het gemeentehuis opgehaald. Eén van de oudste deelnemers is de 80-jarige Wiel Verhoeven uit Afferden. Deze kilometervreter die elke week nog zo’n 60 km wegwandelt, loopt inmiddels voor de tiende keer de 40 km.

Bron: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia bij Offers Treffe 23-06-2018

Laetitia krijgt publiek aan het zingen.

Gemengd zangkoor Laetitia bestaat 45 jaar en ‘Offers Treffe’ tien jaar. Een mooi moment om iets nieuws te proberen in de vorm van een publieke samenzang. Zo werd er bij Laetitia gedacht en zo werd het vanmiddag 23 juni tijdens het ”Offers Treffe’ ook uitgevoerd.

Het nummer ‘Halleluja’ maar ook het nummer ‘Let it be’ en ‘Imagine’ zijn goed in het gehoor liggende en makkelijk mee te zingen liedjes. En dat deed dan ook bijna iedereen om voor eventjes gezamenlijk met het koor op te trekken. Uit het massaal meegezongen ‘Halleluja’ bleken best wel stemmen te zijn die op termijn Laetitia zouden kunnen versterken.

De foto’s van ons optreden staan hier.

Er zijn ook video opnames gemaakt:

Hallelujah 

Hallelujah als samenzang met vele Afferdse zangers

Imagine

Imagine met nieuw aanstormend talent voor Laetitia?

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Inschrijven Kindervakantiewerk 2018

Het aftellen kan beginnen! Vanaf maandagavond 18.00 uur opent de inschrijving voor de leukste week van het jaar. Doe jij mee met Kindervakantiewerk 2018? Wij zien jullie graag in onze filmstudio!!

Inschrijven
Wat moet je doen…

  1. Ga naar de site www.kvw-afferden.nl
  2. Klik op de link aanmeldformulier
  3. Vul het aanmeldformulier in.
    Wil jouw kind mee op kamp? Wees er dan snel bij, vol is vol. Wanneer het kamp vol is wordt deze optie niet meer weergegeven in het online aanmeldformulier. U kunt ons nog wel mailen als je je kind(eren) op de reservelijst wilt zetten.
  4. Bevestig de aanmelding door te klikken op betalen via iDEAL
  5. Betaal via iDEAL

Het informatieboekje kan je hier downloaden.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail