Alle berichten

Nationale dag van de ouderen in café/zaal de Pruuver


maandag 01 oktober 2018
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Plaats: Café, zaal de Pruuver, Langstraat 4, Afferden

De jaarlijkse ‘Nationale dag van de ouderen’ in de gemeente Bergen, wordt dit jaar georganiseerd door KBO afdeling Afferden en gehouden bij café/zaal de Pruuver.

  • De middag begint om 14.00 uur (entree vrij).
  • Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Alle 50plussers zijn van harte welkom.
  • U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden.

De drank gaat via verkoop van muntjes en zijn voor eigen rekening. De middag zal muzikaal worden opgeluisterd door de ‘One Woman Band Natasja’. Ze is de enige vrouw in Nederland die helemaal alleen, met haar eigen keyboard, licht- en geluidsinstallatie een middag/avondvullend programma neerzet. Met veel enthousiasme, liefde en passie voor muziek. Ze zal garant staan voor een gezellige middag.

Namens de gezamenlijke Senioren Afdelingen van de gemeente Bergen hopen we u en velen met u op maandag 1 oktober te mogen begroeten om er samen een feestelijke middag van te maken.


Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Biljartvereniging ’t Töpke aan rand van faillissement

Biljartvereniging ’t Töpke uit Afferden staat aan de rand van een faillissement. Dat blijkt uit een brief die de vereniging aan de gemeenteraad van Bergen heeft gestuurd. Sinds de biljartclub verhuisd is naar gemeenschapshuis Iedershuus heeft de club te maken met jaarlijks ruim 6000 euro aan extra kosten voor bijvoorbeeld onderhoud va n de biljarts.

De activiteiten van de biljartvereniging dragen jaarlijks ongeveer 30.000 euro bij aan de bar omzet van Iedershuus, maar de club krijgt hierover nog geen 1500 euro terug als provisie. Dat is te weinig om de hogere kosten te dekken.

Omdat het bestuur van Iedershuus niet bereid is om de vereniging een hogere bijdrage te geven, heeft de biljartclub de gemeenteraad in een brief verzocht om mee te denken over een oplossing. In een toelichting aan Maasland Radio zei voorzitter Toon van Heesch hoop te hebben op een goede afloop.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Twee lintjes bij midgetgolfclub Amigo

Op zaterdag 15 september 2018 heeft burgemeester Karel van Soest van de Gemeente Boxmeer twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de 50-jarige ‘Offerse’ midgetgolfclub Amigo. Bestuurslid Theo Kleintjes en voorzitter Jean Claessens werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje…