Alle berichten

Expeditie V

Afferden Samen Beter wijst op het belang van deelname aan Expeditie V(itaal verenigen), georganiseerd door Bergen Beweegt Natuurlijk. Een expeditie op zoek naar vernieuwende ideeën om meer samenwerking/verenigen te realiseren.

Op de Dorpsavond in februari heeft Ron Klemann ons al het een en ander verteld en zijn er genoeg ideeën geoogst om mee aan de slag te gaan. Vooral ook jongeren tussen 13 en 21 uit de verenigingen zijn welkom (max 2 jongeren per vereniging).

Op 29 mei van 19:00 – 21:30 op De Alverman

 

De volledige tekst met links kunt U hier aanklikken.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Informatieavond dijkversterking Afferden op dinsdag 5 juni 2018

Waterschap Limburg werkt aan het versterken van de dijken in Afferden. Deze dijkversterking is onderdeel van het programma Dijkversterkingen Maaswerken. Inwoners, bedrijven en infrastructuur zijn na uitvoering beter beschermd tegen (overlast bij) hoogwater van de Maas. 

Op dinsdag 5 juni 2018 van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Waterschap Limburg samen met aannemer Dijkencombi een informatieavond over de dijkversterking in Kubbus Partycentrum aan de Dorpsstraat 42 in Afferden. Koffie/thee en iets lekkers staan voor geïnteresseerden klaar vanaf 18.30 uur.

Tijdens een presentatie vertellen het waterschap en aannemer Dijkencombi meer over het plan van aanpak voor de realisatie in 2018-2019. Aansluitend is er een informatiemarkt waar u met al uw vragen over de wijze van uitvoering, de planning en het uitvoeringsontwerp terecht kunt bij de de aanwezige experts van het waterschap en Dijkencombi. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden.

Waarom dijkversterkingen en dijkverleggingen?
Het is goed wonen, werken en recreëren langs de Maas. Maar helaas is dit niet zonder risico’s. Veel dijken zijn te laag of niet sterk genoeg om de mensen achter de dijk te beschermen tegen overstromingen. En ze zijn niet berekend op de grotere hoeveelheden water die de Maas gaat afvoeren door klimaatverandering. Waterschap Limburg heeft de taak om u te beschermen tegen hoogwater, samen met de gemeenten, de provincie en het Rijk. Dat doen we door de dijken te verhogen en te versterken waar dat nodig is. Want veiligheid is belangrijk en deze taak nemen we zeer serieus.

Naast het versterken van dijken, onderzoekt Waterschap Limburg op vijf locaties het verleggen van dijken.  Als de dijken verlegd worden, kan de Maas meer water bergen en afvoeren. Er ontstaan minder snel hoge waterstanden, waardoor er minder kans is op overstromingen.

Contact en informatie
Meer informatie over de dijkversterkingen vindt u op www.waterschaplimburg.nl/dijkversterking. Vragen kunt u per e-mail stellen aan dijkversterking@waterschaplimburg.nl. Dit is het centrale loket van het waterschap dat al uw vragen over dijkversterkingen behandelt. U kunt ons tijdens kantooruren ook bellen, telefoonnummer 088 – 88 90 100.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

D1 HRC’27 en Stormvogels’28 naar Polen

Op uitnodiging van de Poolse gemeente Miloslaw bezochten de D1’tjes van de voetbalclubs uit de gemeente Bergen op 11 en 12 mei deze plaats om daar mee te doen aan een voetbaltoernooi. Donderdag 10 mei vertrok de bus naar Miloslaw, zondag 13 mei waren ze weer thuis.De gemeente Bergen en de Poolse gemeente Miloslaw hebben al heel wat jaren een vriendschapsband. Vonden in de eerste jaren de betrekkingen vooral op ‘hoog niveau’ plaats, naderhand werd gestreefd naar het bevorderen en versterken van de contacten op verenigingenniveau. Het sportieve treffen in de vorm van een D1-voetbaltoernooi tussen verenigingen uit de gemeente Bergen en Miloslaw is hiervan een goed voorbeeld. Een afvaardiging van het Polencomité uit Bergen gaat ook mee.

Donderdag 10 mei stapten er van HRC’27 – Stormvogels’28, Montagnards, EWC’46 – Resia’42 in totaal drie D1 teams in de bus om in Miloslaw de Bergense eer te verdedigen. De eerste dag was gereserveerd voor uitstapjes in Miloslaw en de omliggende regio, de tweede dag moesten zij aan de bal tegen Poolse D1-teams. Helaas waren de voetballers uit Miloslaw net iets sterker om een overwinning af te dwingen maar zijn wel een mooie ervaring rijker.

Bron: Frans Thonen en Maasduinencentraal.nl

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Frans Roersch uit Afferden nieuwe gemeentekoning

Frans Roersch van schutterij Prins Hendrik uit Afferden is in Siebengewald uitgeroepen tot de nieuwe gemeentekoning van de gemeente Bergen. Chris Koks van schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald prolongeerde zijn titel jeugdkoning van de gemeente Bergen. Burgemeester Manon Pelzer overhandigde het bijbehorende gemeentezilver aan Frans Roersch en een speldje aan Chris Koks.

Het is de tweede keer dat Frans Roersch deze felbegeerde titel binnensleepte. Hij moest het opnemen tegen Cor Thijssen van de organiserende schutterij Ons Genoegen, Jack Simons van schutterij St.Petrus uit Bergen, Herman Eikmans van het St. Antoniusgilde uit Well en Mike Heldens van schuttersgilde St. Antonius Abt/St. Agatha uit Aijen. Deze keer had Frans wel een beetje geluk in de vorm van de wind. Terwijl Mike Heldens van het schuttersgilde uit Aijen klaar stond om te schieten, gaf de wind een laatste zetje aan het bord dat vervolgens naar beneden kukelde. Frans was de laatste die een schot had gelost en was daarmee automatisch winnaar en de nieuwe gemeentekoning. Dit tot grote teleurstelling van de jonge Mike die zo dichtbij de titel was.

Bron: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Boete voor café De Pruuver in Afferden bij geluidsoverlast

Als café De Pruuver in Afferden teveel geluid blijft produceren moet het een dwangsom van maximaal 25-duizend euro betalen. Dat heeft de gemeente Bergen bepaald.

Bergen heeft vorig jaar vier geluidscontroles gehouden. Telkens bleek er teveel lawaai te zijn. Iedere keer dat het geluidsniveau wordt overschreden zal De Pruuver in Afferden 2500 euro moeten betalen, met een maximum van 25-duizend euro.

Bron: Maasland Radio

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail