Parochie Cosmas en Damianus

Elke dinsdag is de sacristie van de kerk geopend van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt er terecht voor het opgeven van misintenties, voor vragen omtrent de kerk en het kerkhof. Er is voor iedereen een kopje koffie. De sacristie is telefonisch bereikbaar via 06 – 288 734 24. Pastoor Rick Blom is bereikbaar via tel. 06 – 557 228 69 of via e-mail: rickblom7@hotmail.com. Bij afwezigheid van de pastoor kunt u contact opnemen met Wim Bendermacher, Dorpsstraat 32 te Afferden, tel. nr. 0485 – 531725 of
06 – 101 936 85

1e Communieviering

Vandaag zondag 22 mei hebben 10 kinderen onder een stralend zonnetje de 1e Communie gedaan. Vanavond volgen meer foto’s. (grotere weergave, klik op de foto)

Foto: Hans v/d Woldenberg

Van de pastoor -10-

Terwijl ik dit schrijf heb ik net de jaarlijkse Moederdagviering achter de rug. Wat was het mooi! Een goede opkomst, jonge mensen met kinderen en ouderen. Kinderen hadden bloemen bij zich en die hebben we samen bij Maria in het kapelletje neergelegd. Het Kinderkoor van Afferden en de Gemengde Zangvereniging Laetitia hebben samen mooi gezongen!

Van de pastoor -9-

Voor ons gevoel ligt Pasen alweer achter ons! Wanneer dit schrijven uitkomt zijn we al weer een week verder. Het weekend na Pasen, 23/24 april, wordt ook wel ‘beloken Pasen’ genoemd.

Van de pastoor -8-

Vallen en opstaan!

In onze parochiefederatie Afferden, Bergen en Siebengewald zijn er een heleboel vieringen om aan deel te nemen. Maar ik wil 2, eigenlijk 3 vieringen bijzonder onder uw aandacht brengen!

Van de pastoor -7-

Wat valt me op in Afferden? De gemeenschapszin is sterk! Er is behoefte om samen te komen. Afgelopen weekend mocht ik er bij zijn in de feesttent bij het halfvastenbal, een uitverkochte tent. Een kort nachtje voor mij maar de moeite waard! Het was gezellig en ik heb, ondanks de harde muziek, weer leuke en mooie gesprekken mogen voeren met vooral de jeugd.

Wie gaat er van 8 tot 13 mei mee op reis naar Lourdes?

In 2018 en 2019 ben ik als priester naar Lourdes geweest in samenwerking met de groep Chrisko uit Heerlen. Het waren allebei hele fijne reizen, waarbij we met drie generaties samen onderweg waren. Mensen die er tegenop gezien hadden om alleen te gaan, voelden zich gedragen door de groep. Er waren groepsactiviteiten, maar wie een eigen invulling wilde geven buiten het bedevaartprogramma had daar ook alle ruimte voor.

De betekenis van de Palmpasenstok

De palmpasenstok bestaat uit twee stokken in de vorm van een kruis en wordt met Palmpasen gemaakt. Het wordt vooral in Nederland en de Antwerpse Kempen gemaakt in kerken en op (rooms) katholieke en christelijke basisscholen.