Jeffrey van Heesch van ABC ’t Töpke uit Afferden is op 29 maart in Almelo Nederlands kampioen Topklasse jeugd geworden.
jeffrey_kampioen_2015Met een verloren partij en een gelijkspel tegen titelkandidaat Jordy Jong uit Hoorn behaalde Jeffrey over vijf partijen een gemiddelde van 20.96 punten. Zijn medeclub en teammaat Daan Glissenaar werd vierde. Op 12 maart werd ook al Roy Reutelingsperger kampioen hoofdklasse en Nordin van Gogh tweede. Komend weekend zullen Jeffrey, Daan en Peter van Beljouw in Warmenhuizen een poging doen om in het kader 38/2 een podiumplaats te bemachtigen.

De successen houden nog niet op, want het B jeugdteam is kampioen geworden in district Venlo met o.a. Luc Veger, Kenny Boskamp en Pim ten Westenend. Zij gaan op 19 april in cafetaria-zaal Carpe Diem in Afferden proberen een plaats te bemachtigen voor het NK teams. En om het succes compleet te maken is het C3 team ook nog eens kampioen geworden in district Venlo bij de senioren.

Deze resultaten zijn vooral te danken aan de steun van de sponsors, de ouders en trainers René van Hinthum, Harrie v/d Boogaard, Paul Valkx, Paul Veger en begeleider coach Toon van Heesch. En niet te vergeten de leden die bijna iedere zondag klaar staan om te arbitreren bij de wedstrijden.

Inmiddels zijn bij ABC ’t Töpke ook al enkele 8-jarige talentjes lid geworden, die over 3 à 4 jaar zeker wat van zich zullen laten horen. Jongens of meisjes vanaf 7 jaar die kennis willen maken met de biljartsport kunnen contact opnemen met Toon van Heesch, tel. 0485-531607.

Bron: Gezien.nl