dws_jubilarissen_2010_01In 2010 zijn er 4 jubilarissen bij WSV DWS Afferden, dus ging het bestuur op stap om deze jubilarissen in de bloemetjes te zetten. Het gaat hier om de volgende jubilarissen:

  • Thea van Rensch:
    50 jaar lid
  • Piet en Hanny Brouwers:
    25 jaar lid
  • Maria Litjens:
    25 jaar vrijwilliger 

 

Thea van Rensch
dws_jubilarissen_2010_02
Lid vanaf 1-1-1960 – Jeugdbestuur 1968-1974 – Secretaresse 1974 t/m 1999 – Leidster – Avondgroep – Kamp – Werkgroep – Foldergroep – Inschrijftafel.

Thea is in al die jaren met van alles bezig geweest en nu nog.

In 1960 is oliebollen verkopen haar eerste activiteit bij DWS. Wandelen in de 15 km groep en daarna in de 25 km groep. Vanaf 1973 als leidster van een jeugd wandelgroep. In 1968 gekozen als lid van het jeugdbestuur om zo de zaterdag activiteit en kampen te verzorgen.

Als afgevaardigde van het jeugdbestuur komt ze in het bestuur van WSV-DWS, waarin ze van 1974 tot 1999 secretaresse van de vereniging is.

Thea is ook vanaf het begin betrokken bij de folderploeg. Zij vouwt en bezorgt dus ook al 40 jaar de kranten door Afferden. De foldergroep zorgt voor extra inkomsten, zo kan DWS de contributie en bijdrages bij activiteiten voor de leden zo laag houden. Daarbij heeft ze nog in verschillende werkgroepjes werk verricht.

Aan de inschrijftafel heeft Thea veel wandelaars ontvangen en ingeschreven. Bij de wandeltochten van DWS is Thea altijd het aanspreekpunt. En als aanspreekpunt krijgt ze ook de eerste reacties binnen van de deelnemers.

Thea, hiervoor bedankt en hopelijk mogen wij nog lang prettig samenwerken.

 

Piet en Hanny Brouwers
dws_jubilarissen_2010_03
De eerste wandeling met DWS van Piet en Hanny is in Heimbach in de Duitse Eifel. Na deze mooie ervaring besluiten ze om lid te worden van WSV DWS. Ze zijn actief voor de vereniging als controlepost op de rustplaats van onze eigen wandeltochten. Helpen ook jarenlang met bezorgen en vouwen in de folderploeg. Hanny heeft heel wat kilometers in Iedershuus langs de tafels gelopen om alle folders te rapen en in de kranten te stoppen. Piet kwam dan op tijd voor de koffie, want voor gezelligheid wordt ook tijd vrijgemaakt. Daarna liepen beide hun eigen route.

Enkele jaren geleden, is Hanny en Piet gestopt met de foldergroep. Dit om gezondheidsredenen en om ook plaats te maken voor de jeugd die ook graag een folderroute hadden. Ook Piet en Hanny ontvangen hiervoor een bloemetje en een pakketje met streekproducten.

DWS wil jullie bedanken voor de jaren lange inzet en wensen jullie nog veel gezonde jaren samen.

 

Maria Litjens
dws_jubilarissen_2010_04
25 Jaar bezorgt Maria als vrijwilligster de kranten en folders voor DWS. Zelf heeft ze niet in de gaten dat het al 25 jaar geleden is dat ze met deze activiteit is begonnen. Met veel plezier ging zij elke woensdag op pad.

Ze heeft nu aangegeven dat de tijd voor haar is aangebroken om deze taak aan jongere leden over te dragen. Hieraan is al gehoor gegeven. Ook aan Maria werd door leden van het bestuur van WSV DWS een bezoekje gebracht om haar te bedanken voor de jaren lange inzet voor de vereniging.

Ze was zeer verrast dat ze in de bloemen werd gezet.

Maria, bestuur en leden van WSV-DWS bedanken je voor de trouwe hulp in de afgelopen 25 jaar.

image_pdf