Gemengde zangvereniging Laetitia heeft maandagavond 4 maart tijdens de jaarvergadering in zaal De Pruuver drie jubilarissen gehuldigd. Voorzitter Hennie van Hoof sprak lovende woorden over Jo Arts en Annie van de Heyden, die beiden 50 jaar lid van het zangkoor zijn en Frits van de Logt, die inmiddels 40 jaar lidmaatschap heeft volgemaakt.

Alle drie de jubilarissen zijn volgens de voorzitter zeer actieve leden, niet alleen op repetities, maar ook tijdens voorbereidingen van allerlei activiteiten, zoals concerten, dagje uit en acties om de verenigingskas te spekken.

“Jo kan met haar creativiteit de ruimtes geweldig mooi versieren en uit haar handen komen de mooiste corsages”, vertelde Hennie van Hoof. “Anne heeft bijna 25 jaar het secretariaat van het koor verzorgd. En dat tijdens de opmars van de computer. Frits is met zijn basstem een hele steun voor ons koor en verricht veel werk achter de schermen. Zo verzorgt hij onze muziekstukken zodat iedereen tijdig daarmee aan de slag kan. Tevens zorgt hij ervoor dat nieuwe leden een nieuwe muziekmap met alle informatie ontvangen.” Aansluitend werden de oorkondes overhandigd en ontving Frits een speldje en kregen de beide dames een vergulde roos. Een mooie bos bloemen hadden de drie jubilarissen al eerder in de Offerse Mariakapel ontvangen.

Vermeldenswaardig is nog het concert voor de vrede dat op initiatief van dirigente Cornelia Burgers door projectkoor Grenze(n)lo(o)s zaterdag 20 april wordt verzorgd in de Cosmas en Damianuskerk in Afferden en op 21 april in Sankt Irmgardis Kerk in het Duitse Rees. Dit projectkoor bestaat uit leden van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden, Young at Heart uit Lent, kerkkoor St. Maria Magdalen, Sonsbeck (D) en kerkkoor St. Quirinus und St.Irmgardis, Millingen/Rees (D) en staat onder leiding van Cornelia Burgers. Entreekaarten bedragen € 10,- en zijn voor het concert in Afferden op 20 april te koop via telefoonnummer 06 – 30 16 25 61 of via email: zangvereniginglaetitia@gmail.com

Bron: Frans Thonenimage_pdf