zijaktiefZij-Actief afdeling Afferden, eerder bekend als LVB en nog eerder te boek gesteld als de Boerinnenbond, vierde afgelopen donderdagavond in zaal Raymakers het zeventigjarig bestaan. Tijdens deze feestavond werden de gelegenheid te baat genomen om tien jubilarissen te huldigen. Nel van Haperen provinciaal bestuurslid van Zij-Actief Limburg nam bijgestaan door voorzitter Jo Willems de huldiging voor haar rekening.

Van de tien jubilarissen waren er zeven aanwezig die door Nel van Haperen in het zonnetje werden gezet. Het betrof Marleen Raijmakers (27 jaar lid) Tonnie van Lin (30 jaar lid), Mientje Derksen (32 jaar lid), Tonnie Rutten (35 jaar lid), Annie Putker (37 jaar lid), Cobi Bartels (41 jaar) en To Boskamp (50 jaar lid). De laatste is zoals gezegd een halve eeuw lid van een vrouwenvereniging die drie stadia heeft ondergaan: van Boerinnenbond naar LVB en nu dan naar Zij-Actief. Vooral in de eerste veertig jaar is To actief geweest en kan zich de Lourdesreis en de bestuursbijeenkomsten nog goed herinneren. In 1985 trad zij toe tot het bestuur en werd het jaar daarop meteen gebombardeerd tot voorzitter. Die voorzittershamer heeft zij tot en met 1990 met verve vervuld. Jarenlang heeft To ook tijd gevonden om te collecteren voor de kankerbestrijding en is nog steeds een trouwe bezoekster van de jaarlijkse kringbedevaart. Voor de jaren van trouw en inzet werd zij net als de andere jubilarissen donderdagavond eventjes in het middelpunt van de belangstelling geplaatst.

De drie afwezige jubilarissen: Stien Erren (46 jaar lid), Gonnie Boskamp (27 jaar lid) en Annie Cuijpers (26 jaar lid) hebben naderhand de huldeblijken ontvangen.

Bron: Maas- en Niersbode 19-04-2005

image_pdf