Kasteelruïne Bleijenbeek als trouwlocatie

Als de stenen van kasteel Bleijenbeek zouden kunnen praten…! Over Maarten Schenck bijvoorbeeld en de Tachtigjarige Oorlog, en de felle strijd van de Duitse Fallschirmjäger tegen de geallieerde overmacht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Strijd en rampspoed lijken verbonden te zijn aan deze kasteelruïne gelegen tussen Afferden en Siebengewald.

bleijenbeek_trouwlocatie_2014

Nu lijkt deze ruïne gehavend door de tands des tijds een steeds grotere aantrekkingskracht op de toeristische regio uit te oefenen. Sinds de restauratie van dit stukje historische erfgoed in gang is gezet, openen zich nieuwe vredige mogelijkheden om deze ‘landmark in wording’ te gebruiken. De nieuwste ontwikkeling is het gebruik van de kasteelruïne als officiële trouwlocatie van de gemeente Bergen.

Vorige week vrijdag hadden Rob Heijligers uit Afferden en Lise Donné uit Bergen de primeur. Want zij gaven elkaar op deze plek ten overstaan van familie en vrienden het ja-woord. Dat gebeurde in de restanten van wat eens de ridderzaal was. Een ruimte vlak achter de toren die met veel kunst en vliegwerk was ‘aangekleed’ als trouwlocatie.

Voor wat historische accenten op deze trouwerij zorgde Henk Hendriks uit Afferden. Hij houdt op deze locatie namelijk regelmatig met zijn collega Ton Wijers excursies over Bleijenbeek. Dat deed hij nu weer maar dan heel kort, want alle ogen waren natuurlijk deze keer gericht op het bruidspaar Rob en Lise.

Bron: Maas- en Niersbode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-(  :wave:  :hello:  :perfect:  :wink:  :-)  :clown:  :bouncey:  :tongue:  :rose:  :blush:  :biggrin:  :cool:  :cry:  :kiss:  :laugh:  :notgood:  :look: