Kom naar de Open Monumentendag

Op zondag 14 september is het weer Open Monumentendag. De gemeente Bergen doet mee met het thema ‘Op reis door de tijd’.

In Bergen (L) ligt veel historie en het is ook een gemeente waar, soms letterlijk, aan de weg getimmerd wordt voor de toekomst.


U kunt deelnemen aan de volgende activiteiten:


Historische wandeling Wellerlooi
In natuurgebied De Hamert ligt historie die tot voor Christus terug gaat. Tijdens de Open Monumentendag kunt u hier, tijdens een wandeling, horen en zien wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. De wandeling vindt twee keer plaats: om 11.00 en om 14.00 uur. Startpunt is bij Pannenkoekenhuis De Hamert.


Nostalgische busrit Well
In het begin van de 20ste-eeuw heeft tussen Venlo en Nijmegen de Maasbuurt Spoorweg gelopen. Deze heeft dus ook door de gemeente Bergen gelopen. Er wordt een nostalgische bus ingezet die langs een gedeelte van de route rijdt. Tijdens de rit vertelt conducteur Hannes, leuke anekdotes en wetenswaardigheden over de verschillende halteplaatsen. Het vertrekpunt van de bus is de parkeerplaats bij café/ restaurant Vink, Sterrenbos 1 in Well (bij de pinautomaat). De bus rijdt het gedeelte van de route drie keer. De vertrektijden zijn 11.00, 12:30 en 14:00 uur.


Lezing Maasbuurt Spoorweg Nieuw Bergen
Bij Potterie De Tramhalte in Nieuw Bergen, een vroegere halte van de Maasbuurt Spoorweg, is, tussen 11.00 en 16.00 uur, schrijver Rudi Liebrand aanwezig. Hij vertelt die dag wetenswaardigheden over de Maasbuurt Spoorweg.


Kasteelruïne Bleijenbeek Afferden

Kasteel ruïne Bleijenbeek is een populair monument in de regio. Hier vinden tijdens de Open Monumentendag verschillende rondleidingen plaats. Ieder uur, vanaf 11.00 tot en met 15:00 uur, start een rondleiding van ongeveer 30 minuten.


Beltmolen Nooitgedacht Afferden

Rijksmonument Beltmolen Nooitgedacht opent zijn deuren tijdens de Open Monumentendag. De molenaar is van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichtenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: