onderscheidingheijligers2Vier inwoners uit de gemeente Bergen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Klaverdijk heeft deze onderscheiding persoonlijk overhandigd aan o.a. ook iemand uit Afferden.

Mevrouw (Anneke) J.M. Heijligers-Frederix uit Afferden, geboren in 1952 heeft zich op diverse terreinen verdienstelijk gemaakt ten behoeve van de Bergense gemeenschap.

Zij is in 2005 al meer dan 25 jaar bestuurslid en penningmeester van Stichting Gemeenschapshuis “Iedershuus” in Afferden. Zij verzorgt de administratie, huurcontracten, inning van huurgelden, beheert de liquide middelen en was verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling bij de bouw van het gemeenschapshuis en bij de verbouwing, afgerond in 2003. Aan voornoemde werkzaamheden besteedt ze gemiddeld 10 uur per week.

Vanaf 1959 is ze lid van de Wandelsportvereniging DWS (opgericht in 1956 en telt momenteel 80 leden). Van 1967 tot 1990 was zij leidster van de jeugdafdeling (40 leden) en organiseerde wekelijks een Doe-middag. Zij besteedde hieraan gemiddeld 5 uur per week, gedurende 7 maanden per jaar.

Vanaf 1990 is zij actief bij de bezorging van regiokranten en reclamefolders voor de vereniging (gemiddeld 3 uur per week). Hierdoor heeft de vereniging DWS voldoende financiële armslag om zichzelf te kunnen bedruipen.

Tevens ondersteunt ze (door haar financiële achtergrond) vanaf de oprichting van DWS het bestuur en penningmeester bij de samenstelling van de exploitatierekening en begroting. Ook is ze lid van verschillende activiteitencommissies zoals de jubileumcommissie van DWS. DWS bestaat in 2006 50 jaar.

In 2002 heeft ze een gymclub opgericht bestaande uit 20-25 leden. De organisatie en begeleiding hiervan kost haar ongeveer 2 uur per week.

Uit bovenstaande blijkt dat ze veel uren vrijwillig besteedt aan het sociaal en sportief gebeuren in de gemeente Bergen.

 

Bron: Tekst en foto: www.bergen.nl en Fam: Heijligers

image_pdf