Laatste wens Gerard van Bergen vervuld

Gerard van Bergen uit Afferden is ex-marineman en heeft veel meegemaakt. Varen blijft hem trekken maar dat gaat nauwelijks meer. Zijn hart begeeft het stukje bij beetje, zijn longen nemen haast geen zuurstof meer op en zijn nieren laten het ook afweten. Toch verzamelt hij alle energie om nog een keer te kunnen varen. Die laatste wens kon in vervulling gaan dankzij Stichting Vaarwens.laatste-wens-gerard-van-bergen-2015Enkele weken geleden stond voor Gerard een vaardag gepland, maar voor het eerst in de geschiedenis van Stichting Vaarwens moest deze dag vanwege zware storm geannuleerd worden. Onlangs werd een nieuwe poging ondernomen. Toen stond er een prachtig zonnetje aan de hemel en de temperatuur was prima.

Na een lange rit vanuit Limburg kwam Gerard met zijn naasten in Monnickendam. Daar werd hij in zijn rolstoel door bootsman Evert aan boord van de oude loodsboot de Meander gereden. Eenmaal aan boord valt bij Gerard zijn mond open. “Hedde gij dit allemoal zulf gemoakt?” vraagt hij vol bewondering af. Evert vertelt tijdens een kop koffie over de rijke historie van de loodsboot. Daarna worden de trossen losgegooid en het ruime sop gekozen. De hele dag wordt er met volle teugen op het water genoten en blijft de zuurstoffles onaangeroerd.

Aan het eind van de dag wordt afscheid genomen van de bemanning en Stichting Vaarwens. Gerard van Bergen kijkt terug op een geweldige dag. Nu zijn laatste wens in vervulling is gegaan, voelt hij zich gesterkt in alles wat nog komen gaat.

Tekst en foto: Frans Thonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: