Sfeervol kerstconcert in Offerse kerk.

Afgelopen zaterdag hebben velen kunnen genieten van een twee uur durend sfeervol kerstconcert in de Offerse kerk, dat dit jaar voor de 30e (!) keer werd gehouden. Het organiserende koor Laetitia was er in geslaagd dankzij de bereidwillige medewerking van koren en fanfare Helpt Elkander uit Afferden een mooi programma samen te stellen.Ceremoniemeester Ger Vullings zorgde voor de persoonlijke touch door alle onderdelen gemakkelijk aan elkaar te praten. Het Studieorkest o.l.v. Bart Wolters verzorgde de aftrap met ‘Simply Christmas’ en ‘Rudolph the rednosed reindeer’, waarna het Basiskoor o.l.v. Marjo Laarakkers en Celine Burgers met ‘A million dreams’ en ‘1000 Sterre’ het stokje overnam. Het koor 3Veuraff o.l.v. Mat Custers sloot met ‘In the ghetto’ van Elvis Presley en ‘God rest Ye Merry Gentleman’ het programma voor de pauze af.

Als speciale verrassing werd een korte opname (beeld én geluid) getoond van het 1e kerstconcert uit 1989. Dit filmpje is nog te zien op de Facebookpagina van Dorpsarchief Afferden, of klik hier.

Na de koffie en een stuk krentenbrood pakten de Troubadours o.l.v. John Martens de muzikale draad weer op met de nummers ‘An Angel’ en ‘You make it feel like Christmas’. Aansluitend zong gemengde zangvereniging Laetitia o.l.v. Cornelia Burgers ‘O Tannenenbaum’ en ‘Child in a manger’ en bracht de blokfluitgroep o.l.v. Eric Roefs het verrassende ‘Jingle Bell Blues’. Afsluitend vertolkte fanfare Helpt Elkander o.l.v. Eric Roefs ‘A Christmas Carol Fantasy’ en ‘Christmas Surprise’.

De finale bestond uit een samenzang van ‘Rudolph the rednosed reindeer’ door publiek, koren en een sextet van de fanfare. Met bedankjes en een groepsfoto werd dit geslaagde kerstconcert afgesloten.

Volgend jaar staat in Afferden het tweede Offers Kerst Treffe op het programma met een rondgang door het dorp en een kerstmarkt voor de kerk.

Tekst en foto’s: Frans Thonen

Foto’s van het concert vind je hier.

image_pdf