Laetitia: succesvol Concert zonder Grenzen!

Frisse muziekcocktail in kapel Roepaen, Ottersum.

Muziekliefhebbers werden zondag 5 november j.l. in de kapel van Roepaen verrast op een frisse cocktail aan muziekstijlen. Dat gebeurde in het kader van Concert zonder Grenzen dat jaarlijks mogelijk wordt gemaakt door de Euregio en de deelnemende gemeenten Gennep, Bergen, Weeze en Goch.

Bezoekers konden gratis genieten van enkele pronkstukjes van Laetitia uit de gemeente Bergen en popkoor Cheers uit de gemeente Gennep.
Gemengde zangvereniging Laetita vertolkte onder leiding van dirigente Cornelia Burgers enkele nummers uit de bekende musicals. Een glansrol was hier weggelegd voor soliste Jennifer Rutten – Bartels uit Afferden. Popkoor Cheers onder leiding van dirigent Steven Gerrits gooide het op een wat populairdere tour met nummers als ‘Love me just a little bit more’, Ýou can’t stop the beat’ en ‘Home less’.

Line dance vereniging Brisk-Boots uit Weeze zorgde voor een wervelende tegenhanger door line dancend op enkele country-nummers het publiek in de vorm van handgeklap tot actie te bewegen. Het Concert zonder Grenzen dat geopend was door burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep werd afgesloten met de swingende muziek van jazzgroep Jazz in Glück uit de gemeente Goch.

De entree van dit concert in de sfeervolle kapel van Landgoed Roepaen in Ottersum was gratis. En als je dat combineert met het niveau van het programma had de kapel eigenlijk bomvol moeten zitten. Dat was echter niet het geval. Zeker is wel dat degenen die er wel waren volop hebben kunnen genieten van een frisse cocktail aan muziekstijlen gebracht door koren en muziekverenigingen van beide zijden van de grens.

Bron: Frans ThonenConcert zonder grenzen 04

Foto’s van dit concert + een korte filmopname van een solo van Jennifer Bartels staan in ons foto album.

Ook is er een filmopname van het koor + solo’s door Jennifer: zie hieronder.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=5GOHnQmo2ko” maxwidth=”640″/]

Alle foto’s, welke van het hele concert gemaakt zijn door Frans Thonen, vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *