Maasoever weer een stuk schoner

De Maasoever tussen de Heukelomse en de Eckeltsebeek ter hoogte van Afferden is een stuk schoner geworden. Een aantal vrijwilligers heeft op initiatief van de Offerse Dorpsraad hier afgelopen zaterdagochtend de handjes laten wapperen en dat heeft zo’n 15 zakken zwerfvuil opgeleverd.

Een bak pastasaus, een volle fles wijn, bierblikjes en heel veel plastic. In een paar uur tijd hebben Offerse vrijwilligers circa 15 zakken aan zwerfafval opgevist dat door het Maaswater op dit stukje oever is achtergelaten. Troep dat daar komt omdat iemand het in het water heeft gegooid of na gebruik op de oever heeft laten liggen. Vooral hoog water zorgt voor extra afval zodat het goed is dat er nog zoveel vrijwilligers bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. In het kader van het project ‘schone Maasoevers’ worden dergelijke initiatieven ook door Maasgemeenten ondersteund. Ook in de gemeente Bergen waar organisaties zich voor het opschonen van een stuk Maasoever kunnen opgeven. Als tegenprestatie ontvangen de deelnemende organisaties een financiële bijdrage. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De Maasoever is voor even weer een stuk schoner en deelnemende organisaties worden financieel ondersteund.

Bron: Frans Thonen

  1 reactie op “Maasoever weer een stuk schoner

  1. Helaas ontbreken op de foto Bert Heijligers, Henk Gerbecks, Loes Hendriks en ondergetekende. Dit jaar hebben 10 personen geholpen om de rotzooi op te ruimen in misschien wel het mooiste maar ook het meest ontoegankelijke perceel langs onze Maas. Gelukkig zien we wel een afname van de troep. Het meeste lijkt toch vanaf het water te komen. Voorlopig is de leefomgeving van Das, Bever en Ree weer opgeruimd.
    Bij deze bedank ik de Dorpsraad en mijn vele trouwe Offerse helpers.

    PS De opbrengst van deze actie wordt sowieso in het dorp geïnvesteerd. De Dorpsraad heeft nog veel leuke projecten in het vooruitzicht!!!

    Henk Hendriks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *