Meepraten over inrichting Oranjebuurt

Hoe zorg je als gemeente ervoor dat bewoners zoveel mogelijk bij de inrichting van een buurt worden betrokken? In de Oranjebuurt in Afferden heeft de gemeente Bergen gekozen voor de plaatsing van een tijdelijke ‘huiskamer’ aan de Christinastraat. De komende weken kunnen de bewoners daar hun ideeën en wensen kenbaar maken hoe hun buurt er uit moet komen te zien. Elke dinsdag en elke donderdag van 11.00 tot 20.00 uur zijn er altijd medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en met bewoners te praten hoe de buurt het beste heringericht kan worden.Huiskamer OranjebuurtDe Oranjebuurt in Afferden staat al jaren op de planning voor een complete renovatie. De riolering wordt vervangen en dat is een mooi moment om meteen de inrichting van de hele buurt mee te pakken. Komen er straatklinkers of toch weer asfalt, komen er parkeerhavens, meer groen, straatmeubilair of andere voorzieningen? De buurt is aan zet.

Dinsdag 9 mei gaat dit pilotproject van start. “De mensen in de buurt zijn al met een flyer over de tijdelijke ‘huiskamer’ geïnformeerd”, zegt Mark Rijniers namens de gemeente. “Ik hoop dat de mensen er gebruik van maken. Samen met de bewoners willen we de buurt zo inrichten dat iedereen er de komende decennia met plezier woont.”

Tekst en foto: Frans Thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif