Midgetgolfclub Amigo 50 jaar

Midgetgolfclub Amigo uit Afferden bestaat 50 jaar. Reden voor een feestje. Dat gebeurt ook op zaterdag 15 september van 10.00 tot 14.00 uur in het net over de Duitse grens gelegen Gaesdonk. Daarna gaat het gezelschap naar Boscafe ’t Rimpelt in Afferden voor een koud- en warm buffet.

Midgetgolfclub Amigo is in 1968 opgericht door toenmalig midgetgolfbaaneigenaar Jan Dragt en Jean Claessens. Zij vonden medestanders onder Mart en Hub Arts. Mart bedacht de naam ‘Amigo’ wat staat voor de afkorting Afferdense midgetgolfclub maar ook voor ‘vriend’ in het Spaans. Een toepasselijke naam want zonder vriendschap blijft geen club zolang overeind.

Gestart werd met zo’n 20 leden, een ledenaantal dat doorgroeide naar maximaal 30 leden. Inmiddels heeft ook bij Amigo de vergrijzing toegeslagen en is de jongste 46 en de oudste 84 jaar. Van de huidige 12 leden is er maar één die alle 50 jaren heeft volgemaakt en dat is medeoprichter Jean Claessens.

Was Amigo een kleine vereniging, de daden waren groot. Jarenlang speelden de leden een belangrijke rol in de Nederlandse Midgetgolf Federatie en wisten daar zelfs enkele malen het Nederlands kampioenschap weg te slepen. Bekend en geliefd waren ook de jaarlijkse Amigotoernooien en de nachttoernooien. Amigo was in het dorp Afferden eveneens een graag geziene club door de buurttoernooien, de vakantiecompetitie en het straattekenen tijdens de Zomerfeesten. Jean Claessens weet nog goed dat Amigo vanaf het begin bij deze Zomerfeesten was betrokken. “We hadden jarenlang een golfbaantje waar men plastic ballen of een fles wijn kon winnen. De laatste jaren werden er wafels gebakken. Door de daling van het aantal leden en de stijging van de gemiddelde leeftijd konden wij helaas niet langer aan de Zomerfeesten deelnemen.”Maar op de baan hielden de leden vol en proberen daar in zo weinig mogelijk beurten het gaatje te vinden. Midgetgolfbaan ’t Rimpelt (tegenwoordig Boscafé) is nog steeds de thuishaven alhoewel de club ook enkele jaren in Arcen en Groesbeek heeft gespeeld. Gedurende het zomerseizoen zijn de leden elke donderdagavond vanaf 19.30 uur op de baan te vinden. Belangstellenden die lid willen worden kunnen zich aanmelden bij wedstrijdleider Theo Kleintjens, tel. 531837 of voorzitter Jean Claessens, tel. 572458.

Foto boven (Frans Thonen): Topscorer Theo Kleintjens is aan zet terwijl de overige leden belangstellend toekijken. Drie leden ontbreken door onvoorziene omstandigheden op de foto.

Foto onder (Hans v/d Woldenberg): Amigo op de zomerfeesten in 2006 waar het publiek een bal of fles wijn kon winnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif