Afgelopen zaterdag werd het 45-jarig jubileum gevierd van de Afferdense midgetgofclub Amigo. Dat gebeurde in het Heijmanspark waar provisorisch een baan was aangelegd. Daar lieten de 15 leden zien dat zij ook op het groene gras goed met het balletje overweg kunnen.

amigo_2013

Jean Claessens, de enige van de nog in leven zijnde oprichters van Amigo, herinnert zich nog goed hoe hij 45 jaar geleden ging midgetgolfen aan ’t Rimpelt in Afferden en dat de toenmalige baaneigenaar wel enkele mensen wist die belangstelling hadden om de midgetgolf in clubverband te beoefenen. Zo ontstond in de zomer van 1968 midgetgofclub Afferden.

De toen nog jonge club is in die 45 jaar behoorlijk vergrijsd. Slechts twee leden zijn onder de 50 jaar terwijl de rest boven de 60 en enkelen zelfs de 80 al gepasseerd zijn. Aanvulling vanuit de jongere garde wordt door Jean Claessens dan ook als zeer welkom ervaren. Dat geldt ook voor de baan, want momenteel moet de club het stellen zonder vaste midgetgolfbaan.

Midgetgolf spelen is volgens Claessens niet alleen een gezellige sport, maar ook een competieve sport. Zij die op dat vlak willen spelen, kunnen meedoen aan toernooien of meedoen aan een regionale of landelijke competitie. “De naam Amigo werd in het verleden met de nodige waardering uitgesproken want wij hebben in onze gelederen Nederlandse kampioenen gekend”, vertelt Jean Claessens die zelf ook eens deze titel heeft binnengehaald.

Mochten belangstellenden zich geroepen voelen om Midgetgolfclub Amigo te versterken, neem dan contact op met voorzitter Jan Lamers, tel. 531574, Theo Kleintjens, tel. 531837 of Jean Claessens, tel. 572458.

Bron: Maas- en Niersbode

image_pdf