Montagnards verslaat HRC ’27

Montagnards uit Bergen heeft HRC ’27 uit Afferden tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-0 naar huis gestuurd.

HRC had de pech dat tijdens de warming-up keeper Ronny Cuijpers zijn duim kneusde en naar het ziekenhuis moest voor behandeling waardoor reservekeeper Luc Ruhl opgetrommeld moest worden. Ruhl was echter nog onderweg van een wedstrijd met het tweede elftal. Scheidsrechter de Haas wilde daar echter niet op wachten zodat reservespeler Harm Hoenselaar zolang het doel in moest.

Het begin was van beide kanten enorm fel met slechts enkele kleine kansen en enkele pittige overtredingen. Montagnards kwam op voorsprong na een knappe actie van Remco Maas. 5 Minuten later kreeg Montagnards een vrije trap net buiten het strafschopgebied na aanhoudend commentaar op de leiding van H.R.C. ’27 zijde. Bart van Mil krulde de vrije trap onhoudbaar achter de gelegenheidskeeper van H.R.C.’27. Nadat H.R.C. ’27 na 25 minuten ook nog met 10 man verder moest omdat Geert van Lin in een gevecht om de bal een rode kaart kreeg voor vermeend natrappen, speelden de gasten een verloren wedstrijd. Er werd nog wel gestreden voor elke meter maar de Montagnards verdediging gaf geen krimp.

Na de rust begonnen beide ploegen weer fel aan de wedstrijd. Na een onoplettendheid in de Afferdse verdediging kopte de geheel vrijstaande Remco Maas uit een corner de 3-0 binnen waarna de wedstrijd feitelijk gespeeld was. H.R.C. ’27 probeerde het nog wel maar het ontbrak aan het beetje geluk dat nodig is om de aansluitingstreffer te scoren. Montagnards kreeg alle ruimte en nog enkele grote mogelijkheden maar pas tegen 10 minuten voor het einde tikte invaller Rik Robben de 4-0 in en bepaalde daarmee de eindstand.

H.R.C. ’27 had zich een ander seizoensopening voorgesteld en zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen St. Hubert proberen om zich te revancheren.

Bron: Maas- en Niersbode 06-09-2005

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.