De gemeente Bergen heeft een rijk archeologisch verleden, waar u dit jaar tijdens de Archeologiedagen op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van alles over te weten kunt komen! Op diverse locaties zijn rondleidingen etc. Zo ook in Afferden op zondag 15 oktober.Dorpsarchief MariakapelDe historie van Afferden (lezing en korte wandeling)
Het dorp Afferden heeft een rijk verleden, ook in archeologisch opzicht. In de loop der tijd hebben archeologische vondsten de historie van Afferden letterlijk blootgelegd. De oudste betreffen grafurnen die duiden op de vroegste prehistorische bewoning rond Afferden. In 2008 hebben opgravingen ten zuiden van het dorp de locatie van een Romeinse villa aangetoond. Ook archeologisch onderzoek rond de kerk en kasteel Bleijenbeek heeft veel informatie opgeleverd over de geschiedenis van Afferden.

Aan de hand van vondsten, afbeeldingen en documenten, wordt de geschiedenis van Afferden verteld. Ook zal er een korte wandeling naar de kerk van Afferden worden gemaakt.

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd op zondag 15 oktober: om 11.00 uur en 13.00 uur. Het startpunt is het gemeenschapshuis Iedershuus Kapelstraat 7a te Afferden.


Overzicht activiteiten in de gemeente Bergen

Zaterdag 14 oktober

Zondag 15 oktober

image_pdf