Nieuw bankje op kerkplein

Jarenlang konden wandelaars die Afferden aandeden de benen even strekken op een houten boombankje onder een van de reusachtige plantanen op het Offers kerkplein. Toen de conditie te slecht werd, is die rustmogelijkheid enkele jaren geleden verwijderd. Wandelaars die even hun schoenveters wilden vastknopen of een boterham wilden nuttigden, konden vanaf dat moment alleen nog terecht op de koude stenen kerktrappen. Een doorn in het oog van kerkpleinbewoonster Elly Arts. Contact via de Offerse dorpsraad leverde via de gemeente een ander gebruikt bankje op.

Afferden is een een geliefde plek voor wandelaars en fietsers. De Mariakapel en de kerk zijn plekken die vaak worden aangedaan. Hebben bezoekers bij de Mariakapel wel gelegenheid om op een bankje even de benen te strekken, dat geldt niet voor het verzonken kerkplein met zicht op de Cosmas en Damianuskerk. Elly Arts vond dat maar niks en besloot na raadpleging van de buurtbewoners de vraag van een bankje bij de Offerse Dorpsraad neer te leggen. De gemeente wist raad en had op de gemeenteloods nog wel een gebruikt bankje liggen. Het is niet de mooiste maar wel stevig en van metaal, dus kan heel wat jaartjes mee. Inmiddels hebben Henk Hendriks en Ton Wijers van de Dorpsraad het bankje aan de stenen van het kerkplein verankerd. D’r was nog wel even enige discussie over de precieze locatie van het bankje maar leidde tot tevredenheid van de initiatiefneemster niet tot een verandering van de plannen. De werkzaamheden vonden plaats onder het oog van twee wandelaars die vanaf de kerktrappen het schouwspel gade sloegen. Voortaan biedt het Mgr. Frederixplein een comfortabelere plek om even uit te rusten en elkaar te ontmoeten.

Bron: Frans Thonen

Gerelateerde berichten


2 reacties op “Nieuw bankje op kerkplein

 1. Rob
  20 april 2021 om 16:38

  Als fanatieke wandelaar en recente bezoeker van het mooie Afferden, is dat een mooie aanvulling! Chapeau.

  • Elly
   20 april 2021 om 19:52

   Ja leuk hè…we hopen dat hier ook goed gebruik van gemaakt gaat worden. Hier hebben we het voor gedaan…. :wave:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif