Het Dorpsarchief werkt al een hele tijd nauw samen met afferden-limburg.nl. Zo zijn alle gepubliceerde artikelen en filmopnamen van het Dorpsarchief via de site te bekijken. Op verzoek van het Dorpsarchief heeft Hans v/d Woldenberg nu een website voor het Dorpsarchief ontwikkeld. Het is de bedoeling via deze site het digitale archief in de vorm van oude foto’s, filmopnamen, documenten, bidprentjes enz. toegankelijk te maken.

Ook zal het foto- en filmarchief alsmede het berichtenarchief van afferden-limburg.nl aan deze site worden toegevoegd. Op deze wijze wordt op één plek de historie van Afferden en ook het recente verleden van Afferden in beeld gebracht.

De website is nu online en te bezoeken via dorpsarchiefafferden.nl

Aanvulling namens afferden-limburg.nl

Voor alle duidelijkheid, afferden-limburg.nl blijft zoals gebruikelijk, gedurende het lopende jaar het laatste nieuws door en voor Afferden aanbieden, aanstaande evenementen aankondigen, fotoreportages maken en publiceren etc. Deze publicaties worden vervolgens na enige tijd ondergebracht bij dorpsarchief.

Het maken van een website zat voor Dorpsarchief al langer in de planning. Al jaren zijn ze actief op Facebook. Echter Facebook gooide afgelopen zomer roet in het eten door de pagina zonder duidelijke opgaaf van redenen te verwijderen. Toen werd de noodzaak van een eigen website snel duidelijk.

Afferden-limburg wordt al 20 jaar door één persoon draaiende gehouden en ooit zal ik hier mee ophouden. Vandaar het idee om de archieven van ons en Dorpsarchief in elkaar te schuiven. Door ons archief op deze manier bij de stichting onder te brengen blijft ook dit voor de langere toekomst behouden.

Het zal nog wel een aantal weken duren voordat alles definitief z’n plek heeft gevonden. Het kan dus zijn dat je in het begin nog wat berichtjes of albums mist maar daar komt snel verandering in.

Hans v/d Woldenberg (afferden-limburg.nl)