vlnr Loes Vos-Strijbosch (wijkdocent), Rachel, Marij Bontemps-Hommen (Cura ASB), Fatima en Isa

Wij, Isa Fatima en Rachel, zijn drie enthousiaste studenten van de opleidingen verpleegkunde en social work. We zijn in het kader van een project Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) bezig met een onderzoek naar mantelzorg/respijtzorg. Ons doel is om te ontdekken wat mantelzorgers helpt om zo lang mogelijk zorg te blijven verlenen of wat ze in de toekomst nodig hebben dit te blijven doen. Wij doen dit in opdracht van Cura-ASB een stichting ontstaan vanuit Afferden Samen Beter, die zich specifiek focust op mantelzorgers.

De zorgsector met betrekking tot ouderen zal in de toekomst geconfronteerd worden met toenemende vergrijzing, wat bekend staat als de ‘dubbele vergrijzing’. Dit houdt in dat niet alleen het aantal ouderen stijgt, maar ook dat zij steeds langer zelfstandig blijven wonen. Deze ontwikkeling legt druk op mantelzorgers, die een cruciale rol spelen in het leveren van zorg aan thuiswonende ouderen. De behoeften van de mantelzorgers moeten worden begrepen en aangepakt om overbelasting te voorkomen.

In april gaan wij in gesprek met mantelzorgers en zullen we vaker in de gemeente Bergen en Gennep aanwezig zijn. Bij vragen of eventueel tips mag u altijd contact met ons opnemen en mailen naar i.soeter@student.han.nl.

Met vriendelijke groet,

Isa, Fatima en Rachelimage_pdf