Notarisstraat veiliger als eenrichtingsweg

Moet de Notarisstraat in Afferden een eenrichtingsweg worden? Omwonenden van deze straat vinden van wel. Zij zien liever dat het autoverkeer in dit smalle straatje zo snel mogelijk alleen nog vanuit de Dorpsstraat naar de Julianastraat kan rijden. Een verzoek hiertoe is inmiddels richting de gemeente Bergen gegaan.

Door de geringe breedte van de Notarisstraat ontstaan er soms moeilijke en gevaarlijke situaties als auto’s vanuit de Julianastraat en de Dorpsstraat dit straatje inrijden. Ook de drukte bij bakker Van den Bergh op de hoek Notarisstraat/Dorpsstraat zorgt regelmatig voor een onoverzichtelijke situatie ter plekke. Tel daarbij op dat bij voormalig bakkerij Cuijpers momenteel de verharde parkeerplaats aan de Notarisstraat tot aan de straatgrens met een hoge schutting wordt omheind, dan wordt de bewegingsvrijheid van de auto’s nog meer beperkt.

Vandaar dat omwonenden liever zien dat de Notarisstraat vanaf de Dorpsstraat richting Julianastraat wordt gewijzigd in een eenrichtingsweg. Bijkomend voordeel zou volgens de omwonenden nog zijn dat een dergelijke verkeersmaatregel een remmend effect op de snelheid van het verkeer in de Julianastraat zou hebben, omdat de Notarisstraat een voorrangsweg van rechts is.

Bron: Frans thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif