Offerse senioren vieren carnaval als Pikkuls

Gennep heeft de Waggelaars en Milsbeek ‘Gries en nie Wies’. Ook de Offerse carnavalsminnende senioren hebben sinds de jaarlijkse Kletsmiddag van KBO Afferden in Iedershuus een eigen carnavalsclub voor 55-plussers. De Offerse Pikkuls, zo luidt de naam van deze seniorenvereniging waarmee verwezen wordt naar het aloude populaire knikkerspel of Pikkulspel. Zaterdag 25 februari om 21.11 uur wordt bij Kubbus tijdens de carnavalsparty de eerste Pikkulprins ten tonele gevoerd.KBO_afferden uitkomen_prins_2016De senioren van KBO Afferden vieren al jaren op carnavalsmaandag hun carnavalsfeestje. De laatste jaren kwam er bij Kubbus ook altijd een seniorenprins uit. In 2005 mochten bijvoorbeeld Jan en Jo Willems het seniorenleger voorgaan in het carnaval en vorig jaar was die rol weggelegd voor Jeu en Ans Derksen. Dit prinsenpaar kwam toen letterlijk uit de poppenkast. Dat gebeurt dit jaar weer met het eerste Pikkulsprinsenpaar. De uitkomst is sinds vorig jaar echter niet meer op carnavalsmaandag maar op carnavalszaterdag. Tijdens de carnavalsparty bij Kubbus treedt vanaf 20.00 uur het ‘oude’ prinsenpaar af en maakt de nieuwe prins met zijn prinses zijn opwachting. De receptie van het prinsenpaar vindt ’s maandags vanaf 14.00 uur eveneens bij Kubbus plaats.

KBO Afferden hoopt met de invoering van de Pikkuls een impuls te geven aan het seniorencarnaval in Afferden. Er is nu een naam, er is een eigen Pikkulsvlag met embleem gemaakt door Elly Arts en de eerste uitnodiging voor de sleuteluitreiking in Bergen is binnen. Alhoewel de activiteiten van de Pikkuls nog in de kinderschoenen staan, biedt deze start volop mogelijkheden. “Als de nieuwe seniorenprins bekend is, kunnen recepties van de andere prinsen bezocht worden en kunnen we onder het motto ‘jong en ald béjèn’ langzaam toegroeien naar een eigen programma met veel publiek”, hoopt carnavalsliefhebber en oud-prins Ben van Hoof.

Foto (Jos Zwart): Vorig jaar kwamen Jeu en Ans Derksen als prinsenpaar van KBO Afferden uit de poppenkast. Zaterdagavond 25 februari komt bij Kubbus de eerste prins van de Pikkuls uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: