Prins Ger dun Derde, prins van Offere 2015

Ger Peters (Gening) is zaterdag 3 januari uitgeroepen tot de nieuwe prins bij de Peijas.

Prins Ger d’n Derde kwam onder grote belangstelling als 59e prins tevoorschijn tijdens een scène op de splinternieuwe regiocamping in Afferden. De gemeente Bergen heeft zich de laatste jaren meer gefocust op toerisme, het accommodatie beleid en wil ook graag het probleem van de hangjongeren/ouderen aanpakken. Het was een hele uitdaging, maar het is de ondernemers uit Afferden gelukt om deze drie speerpunten van de gemeente in één vorm te gieten.

Een camping voor jong en oud waar niets hoeft en alles mag. Het kreeg de originele naam “Camping MaasDuine”. De derde januari begon rustig. De aanwezige Brabantse jonge gasten hadden de camping aardig ingepalmd en omgetoverd tot Camping “MaasKantje” en het veldje waar zij vertoefden was veranderd in een vuilnisbelt. Al met al een bijzondere locatie in het altijd zo vredige Afferden, vaak ook wel het kloppende hart van de gemeente Bergen genoemd.

De zon stond al vroeg boven de horizon en animatieteam “Keesje” kwam al vroeg naar de camping om de jongelui enigszins in beweging te krijgen. Dat leek een onmogelijke opgave. Maar met al haar charme, de bijzonder oefeningen en een lekker stukje muziek kwam het viertal uit de buurt van St. Michelsgestel toch aardig op dreef. Helaas werd deze activiteit wreed verstoord door de speciale beveiligingseenheid van de ‘Ald Prinse’ die met een enorm koffer richting de camping was gekomen. Reden: voor ‘Ald Prins’ Ben van Hoof was het thuis een onhoudbare zaak geworden. Het tijdelijke onderkomen voor de aankomende prins bleek dus niet veilig genoeg. Vandaar dat ze zich wilden verplaatsen naar de nieuwe camping. Keesje van het animatieteam was echter heel benieuwd wie er in de koffer zat. De ‘Ald Prinse’ zelf vonden het ook de hoogste tijd worden om de 59e prins aan de Peijasse te tonen.

Na het aftellen sprong Prins Ger d’n Derde dan ook opgelucht uit de koffer. Daarna werd hij door de ‘Ald Prinse’ overgedragen aan Vorst Luc van De Peijas. Na het voorlezen van de proclamatie kon de kersverse prins, onder de vrolijke noten van Joekskapel Wèr of Gèn Wèr D’rân, samen met zijn dorstlustige raad van elf zijn eerst polonaise lopen. Tot in de late uurtjes werd er door gefeest in “De Matshoek”.

Zondag 25 januari houdt Prins Ger d’n Derde receptie in Partycentrum Kubbus.

  12 reacties op “Prins Ger dun Derde, prins van Offere 2015

 1. Gefeliciteerd Ger en een goeie carnaval toegewenst van ons allen veel plezier en niet teveel bier gr Greet en Ger Peters

 2. Hartstikke moy Ger mak der enne mojje carnaval van mer dat zal zeker wel lukke as gillie -Ger en Nicol -veurop goan. Proficiat en veul carnavals plezier ,winse ollie Wim en Tonny Offere allaaf

 3. Gefeliciteerd….. Prins Ger & Prinses Nicole.
  wij wensen jullie een te gekke Carnaval.
  heeft de wijn lekker gesmaakt Ger.????
  en was er genoeg.? :perfect:

 4. Ger, Nicole, Sjors en Anne,

  Kei -leuk; enne gebaore Lottumse Peg gut veurop in de Afferdse carnaval.

  Maak dur samen en mojje tiëd va. ALAAF !!!

 5. Proficiat prins Ger en prinses Nicole. Enne Lottumse jong bereikt de hoegst haalbare positie in Offere. Same make jullie dur gegarandeerd enne te gekke carnaval vaan. Knip en schear ze doa mit dees dolle daag!

 6. bedankt vur alle leuke reacties! Wej make dur unne geweldige carnaval van same!

  Prins Ger III, Prinses Nicole, Sjors en Anne.

 7. Prins Ger III, prinses Nicole, Sjors en Anne.

  Van harte gefeliciteerd vanoet ut Lottumse Peggeriek met ow oetverkiezing as prins van afferde! Waat Lottumse in ut boetedurp wal ni aal kunne bereike!
  Geniet ervaan! en tot op de Receptie!

  Prins Bart IV en Prinses Margriet!! vaan GMV de Peg! :clown:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *