Project Zonnestraal in Afferden gaat door

Het zonnepanelendak op de schuur van Bert Megens op ’t Hengeland in Afferden door gaat. Dat kan anderhalve week na de informatieavond door Buurkracht Afferden in Iedershuus al gesteld worden. Dit betekent dat de eerste energiecoöperatie van particulieren in de gemeente Bergen van start kan gaan.Tijdens de presentatie in Iedershuus bleek er al redelijk wat belangstelling te bestaan voor dit project in coöperatievorm met de mooie naam ‘Zonnestraal’ in de gemeente Bergen. Dat dit energieproject zo snel op een paar panelen na al voltekend is, geeft aan dat er bij particulieren veel belangstelling bestaat om op een duurzame wijze energie op te wekken en daarmee op termijn ook nog geld te verdienen.

Dit project is opgezet volgens de regeling verlaagd tarief energiebelasting ook wel postcoderegeling genoemd. Dit betekent dat deelnemers die dit jaar meedoen volgens deze regeling gedurende 15 jaar een korting krijgen op de energiebelasting van 0,1266 euro incl. BTW per kWh tot een maximum van 10.000 kWh per jaar. Het zonnepanelendak bij Bert Megens biedt ruimte aan 200 zonnepanelen, goed voor zo’n 20 gezinnen en gaat op jaarbasis een CO2 reductie van 18.000 kg opleveren.

Nu er al voldoende huishoudens ingetekend hebben op dit project, kan er snel een volgende bijeenkomst plaatsvinden om de details rond de bestuursvorm van energiecoöperatie Zonnestraal verder te regelen.

Voor meer informatie:
Et Rijniers van Buurkracht Afferden, tel. 06 – 234 325 63 of email: e.rijniers@planet.nl

Brin: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *