Raymund Swertz opnieuw Europees kampioen 71/2

In Brandenburg hebben de afgelopen week de Europese kampioenschappen biljart plaatsgevonden. Raymund Swertz kwam op dit toernooi in maarliefst drie spelsoorten voor Nederland uit.

In het bandstoten kon Raymund niet zijn niveau halen en vloog hij er in de eerste ronde uit. Vervolgens mocht hij in het 47/2 zijn Europese titel verdedigen. In zijn poule speelde hij hierbij twee keer gelijk en ook in dit toernooi vloog Raymund er dus in de eerste ronde uit.Raymund_kampioen_2015Afgelopen vrijdag begon het 71/2 waarin hij ook regerend Europees kampioen was. De eerste wedstrijd speelde hij tegen een relatief zwakke tegenstander, deze partij won hij in 13 beurten. De tweede poulewedstrijd won Raymund in 1 beurt en hiermee plaatste hij zich voor de kwartfinale!
In de kwartfinale mocht hij uitkomen tegen Patrick Niessen (Belgisch kampioen) na winst mocht hij het in de halve finale opnemen tegen Raul Cuenca (spaans kampioen). Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Raymund. In de finale mocht hij het opnemen tegen Dave Christiani uit Nederland. Na een hele spannende wedstrijd was het uiteindelijk Raymund die het eerst de 200 punten aantikte en dus opnieuw Europees Kampioen 71/2 werd!

Voor Raymund is dit een zeer speciale titel, want zoals er veelal gezegd word: Kampioen worden is moeilijk, maar Kampioen blijven is nog veel moeilijker!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: