Lees hieronder de reactie van de dorpsraad n.a.v. de felle kritiek van de coalitie (VVD, CDA en PK) op de dorpsraad aangaande de fietsoversteekplaats aan de Veerweg / N271:

 

U hebt wellicht het artikel gelezen waarin de coalitie (VVD, CDA en PK) fel uithaalt naar de Dorpsraad. Wij zouden tegen de provincie hebben gezegd geen interesse meer te hebben in een tunnel onder de Rijksweg ter hoogte van de Veerweg.

Wat is hier aan de hand? Wil de coalitie de dorpsraden in een slecht daglicht stellen? Zijn de dorpsraden te kritisch en kunnen onze regentjes daar niet tegen?

Wij zijn inderdaad naar de provincie geweest om te pleiten voor verkeersremmende maatregelen bij de gevaarlijke oversteek Veerweg. En waarom?

Omdat de provincie – en dat weet de gemeente donders goed – aangaf dat een tunnel nog wel 5 jaar kon duren en misschien nog wel langer of helemaal nooit. En daar willen wij niet op wachten! Het zijn onze kinderen die daar dagelijks oversteken met alle risico’s van dien. We gaan geen 5 of 10 jaar wachten op een tunnel die er wellicht nooit komt. Tot die tijd wil de Dorpsraad dat er voorlopige maatregelen worden getroffen die onze kinderen meer bescherming biedt.

Wij hebben van begin af aan gepleit voor een tunnel, maar toen kwamen er allerlei tegenwerpingen, ook van de gemeente. Of het was te duur, of het was een probleem bij hoogwater of technisch heel moeilijk! En nu hangt diezelfde gemeente de grote tunnelpleiter uit!!!

We hebben wel naar voren gebracht – en dit had de gemeente natuurlijk moeten doen – dat er ook bezwaren kleven aan een tunnel, denk bijvoorbeeld aan dat het ’s avonds een onveilig gevoel geeft, of moeilijk begaanbaar voor gehandicapten, hangplek, enz. Maar dat er geen tunnel moest komen is nooit gezegd!

Blijkbaar wil de coalitie scoren over de rug van de Dorpsraad! Maar dat gaat niet gebeuren, om den donder niet!!!

Wat menen die volksverlakkers? Wat hebben zij zorgvuldig opgebouwd? Er is niets gedaan, ja de tunnel op een toekomstig lijstje gezet zodat we nog 5 jaar of langer kunnen wachten. Dat gaan we dus niet doen. In tegenstelling tot de gemeente maken wij ons wel zeer veel zorgen over de veiligheid van onze kinderen.

Onze voorzitter, de grootste kartrekker in dit dossier, is in zijn vrije tijd naar Maastricht gegaan om te pleiten voor meer veiligheid op de Rijksweg in Afferden. Maar en let nu op: hij was niet alleen! Bij dit gesprek was een dorpsbewoner en iemand van Veilig Verkeer Nederland.

Lees de verklaring van VVN op deze site die morgen geplaatst wordt. 

Wij kunnen dus aantonen dat de coalitie willens en wetens alles uit de context haalt en zo de waarheid verdraait!!!

De Dorpsraad zal zich altijd blijven inzetten voor het belang van Afferden of het nu de Rijksweg, de accommodatie, de Uitkijktoren of wat dan ook is. Het belang van Afferden staat bij ons altijd voorop!

 

De Dorpsraad Afferden

image_pdf