Reactie dorpsraad op besluit “groen licht voor plan Alverman”

Lees hieronder de reactie van de dorpsraad n.a.v. het besluit van de coalitie in de gemeenteraad om groen licht te geven voor plan Alverman:

 

We willen diegenen bedanken die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen. Ongeveer 400 handtekeningen zijn er opgehaald. Helaas hadden we geen gelegenheid meer om alle formulieren in te zamelen. Dan was de stapel nog dikker geweest.

Ondanks de vele handtekeningen, heeft de coalitie in de gemeenteraad besloten om de werkgroep WAA groen licht te geven voor het ontwikkelen en/of realiseren van hun nieuwe afgeslankte plan. Dit plan zal gesteund moeten worden door de diverse gebruikers/verenigingen en waarschijnlijk zal men dan ook een convenant moeten tekenen waarin men beloofd gebruik te maken van de locatie.

We vinden het jammer dat de coalitie (CDA, PK en VVD) totaal geen belang stelden in de handtekeningen; over democratie gesproken!!! Het enige wat wij vroegen was 3 maanden uitstel om alle uitgewerkte plannen aan u in het Iedershuus te kunnen presenteren, zodat u uiteindelijk kon beslissen over uw eigen accommodatie. Helaas! De coalitie neemt zijn burgers niet serieus en heeft alle argumenten weggewuifd.

Maar niet de Dorpsraad heeft verloren, maar het dorp is de grote verliezer.

Op één punt heeft de gemeente wel gelijk: het heeft allemaal te lang geduurd, veel te lang. Maar daar is de gemeente vooral zelf debet aan geweest maar ook de werkgroep WAA en de Dorpsraad.

Echter, dit wil niet zeggen dat we ons bij deze situatie zullen neerleggen. De Dorpsraad adopteert het plan Langstraat om dit verder uit te werken en te onderbouwen.

Inmiddels kan de werkgroep WAA verder met hun plan. We willen u er nog wel op wijzen (want hier is in het dorp nog steeds onzekerheid over) dat in het plan Alverman het Iedershuus, in feite ons aller huis, definitief gaat verdwijnen! Momenteel is het bestuur van Iedershuus in samenwerking met de gemeente druk bezig de biljartclub weg te krijgen. Deze zijn immers met hun hoge bar-omzetten een belangrijke sta-in-de-weg!

De Dorpsraad gaat zijn blik richten op het plan Langstraat. Wilt u weten wat dit plan inhoudt bekijk dan het artikel Plan Langstraat.

 

De Dorpsraad Afferden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *