Sfeervol kerstconcert in De Alverman

Veel mensen hebben afgelopen zaterdagavond genoten van het kerstconcert in De Alverman in Afferden. Fanfare Helpt Elkander en de deelnemende koren verrasten het publiek in een sfeervol ingerichte feestzaal met diverse stemmige kerstnummers. Ondanks dat dit kerstconcert niet in de kerk plaatsvond, is de organisatie er in geslaagd met kerstversiering en passende verlichting de grote zaal in de juiste kerstsfeer te brengen. En met de temperatuur zat het helemaal goed. Met ruim 20 graden was een jasje echt overbodig.

Had de organisatie in het begin met de keus voor De Alverman in plaats van het traditionele kerkgebouw wat gefronste wenkbrauwen opgeleverd, het programma en de vele inspanningen om van de grote zaal van de Alverman een ware kersttempel te maken, deden dit al gauw vergeten. Met de bijdragen van fanfare Helpt Elkander onder leiding van Eric Roefs en Studieorkest onder leiding van Bart Wolters kreeg het publiek een doortimmerd kerstprogramma voorgeschoteld. Ook de nummers van de organiserende gemengde zangvereniging Laetitia onder leiding van Cornelia Burgers en smartlappenkoor 3Veuraff onder leiding van gitarist Mat Custers klonken als een klok. Tel daar de sfeervolle liedjes van het in ledenaantal langzaam groeiende kinderkoor onder leiding van Marjo Laarakkers en Celine Burgers op en je hebt een afgerond kerstprogramma met voor iedereen wat wils. Ceremoniemeester Jan Buddiger sprak de verschillende programmadelen moeiteloos aan elkaar terwijl Ans van Druten met twee gedichten voor enige persoonlijke reflectie zorgde.

Begon het kerstconcert om 19.00 uur, de diverse onderdelen volgden elkaar snel op zodat tegen 21.00 uur het slotakkoord ingezet kon worden. Deze bestond uit het bekende nummer ‘Rudolph the rednosed reindeer’, een gezamenlijke bijdrage van de koren en een sextet van de fanfare. Daarna kon iedereen bij de uitgang van de zaal desgewenst een vrijwillige bijdrage achterlaten voor de bestrijding van de onkosten en ging men huiswaarts of bezocht nog even de afterparty in de kantine van De Alverman.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *