coberZaterdag 16 april hebben de zusjes Cober uit Afferden zich een plaats weten te veroveren in het Nederlandse equipe, van de Nederlandse twirlsport bond (NTSB). Dit werd bereikt op de selectie wedstrijd die plaats vond in Deurne. Voor deze selectie wedstrijd hadden Simone en Michelle zich weten te plaatsen tijdens de NK Twirling / FreeStyle, die afgelopen januari heeft plaats gevonden.

Simone behaalde in een spannende competitie in de categorie ” dames senioren”, een eerste plaats , die recht geeft op deelname van de komende Europese kampioenschappen.

Michelle die na een blessureperiode weer voor het eerst op de wedstrijdvloer stond liet een goede uitvoering van haar nieuwe routine zien. Michelle kwam uit in de ‘ dames junioren competitie”. Zij eindigde op een verdienstelijke derde plaats, die ook, zoals haar zus, een uitzending opleverde naar de Europese kampioenschappen.

Samen bundelde deze twee dames hun krachten en talenten ook nog in een Duo FreeStyle routine, ook in deze categorie wisten zij een Europees ticket te verdienen.

Voor de twee twirlsters uit Afferden, breken nu tijden van hard trainen aan om hun routines verder op internationaal niveau te krijgen. Zoals in voorgaande jaren zullen zij worden getraind en begeleid door Marie van Ekeren en Marijke Beumers.
De Europese kampioenschappen vinden dit jaar plaats van 04/07 t/m 10/07 in Maribor (Slovenië).

Bron: Maas- en Niersbode 19-04-2005

image_pdf