Sint Maartensoptocht

Na het succes van vorig jaar wordt er weer een Sint Maartensoptocht georganiseerd op zondag 8 november.
Opstellen/vertrek vanaf basisschool ’t Diekske om 17.30 uur.
Routebeschrijving

Langstraat, Schenck v. Nijdeggenstraat, Dorpsstraat (naar de kerk voor kleine viering). Vanuit de kerk naar Past. Berdenstraat, Veerweg, Zwartebergweg, Molenkampweg, Quinveldweg, Julianastraat, Langstraat, Bernhardstraat, Kapelstraat (iedershuus(.

Bij Iedershuus kunnen we onder het genot van warme chocomelk en glüwein (voor de ouders) en warmte van brandende vuurkorven nog even gezellig samenzijn.

Goed doel
Elk jaar is er aandacht voor een goed doel. Dit jaar kiezen we voor “1 klein gebaar”! Een top organisatie in Gennep! Onderstaand ziet u wat ze allemaal kunnen gebruiken en dat is niet niks. Helpt u ons hiermee??kleingebaar
Wat doet 1 klein gebaar zoal:

  • We zamelen babykleding en verzorgingsspullen in om daarvan hulppakketten te maken voor moeders die de eerste babyuitzet niet kunnen betalen. Er zijn zoveel mensen die baby en kinderkleding hebben staan waar hun kind uitgegroeid is, op deze manier krijgt het een tweede , derde en vaker zelfs nog een vierde of vijfde leven bij mensen die het goed kunnen gebruiken. *Eens per maand geven we een gezin een opkikkermandje weg, dat is een mandje met leuke en lekkere dingen om een gezin of ouders een hart onder de riem te steken. Dit mandje wordt gevuld met allemaal leuke of lekkere dingetjes die we hebben gekregen van lieve sponsors.
  • We maken verjaardagspakketten voor de gezinnen zodat ze ook op die dag een leuk geschenk hebben voor de kinderen en wat lekkers voor op de dag zelf. Hiervoor zamelen we cake en taartmixen chips ballonnen versieringen, inpakpapier en andere feestelijkheden in. Want ieder kind verdient een feestje op z’n verjaardag .
  • Sinterklaas en Kerst: grote speelgoedinzamelactie
    Veel ouders zitten nu al met de handen in het haar over de decemberdagen en bij veel mensen is er grote kans dat onze grote kindervriend niet of nauwelijks langs komt. Dat kan echt niet en dat laten we niet gebeuren.

 

Voor verdere informatie van “1 klein gebaar” kunt u naar de site: 1kleingebaargennep.jouwweb.nl

Dus een uitstekend moment om uw kast, zolder etc. op te ruimen. Voor de mensen die helaas niet tijdens de optocht hun producten kunnen geven, op vrijdag 6 november tussen 18.00 en 20.00 uur, is er de mogelijkheid deze in te leveren bij: Fam. Bouwhuis, Kapelstraat 22, Afferden. Onze dank is groot voor uw kleine gebaar.

 

Werkgroep Sint Maarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.