Na het succes van vorig jaar wordt er weer een Sint Maartensoptocht georganiseerd op zaterdag 8 november.

Vorig jaar hebben we levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. Er was een mooie opbrengst, vandaar dat we dit jaar voor hetzelfde goede doel hebben gekozen. We vertrekken om 18.00 uur vanaf het schoolplein in optocht (via Langstraat, Schenk van Nijdeggenstraat, stukje Dorpsstraat, langs de pastorie) naar de kerk.

In de kerk begint om 18.15 uur een korte dienst waarbij het verhaal van Sint Maarten gespeeld wordt en enkele kinderen iets voor zullen lezen wat ze zelf geschreven hebben. Na de viering is buiten, vanaf de trap, Sint Maarten op zijn paard in het echt te zien en gaan we samen in optocht met brandende lampionnen naar Iedershuus.

We lopen verder vanaf het kerkplein door de Pastoor Berdenstraat, Veerweg, Zwartebergweg, Molenkampweg, Quinveldweg, Julianastraat, Langstraat en de Bernhardstraat. Tijdens de optocht verzamelen we levensmiddelen in bolderkarren voor de voedselbank.

Bij Iedershuus kunnen we onder het genot van warme chocolademelk en glühwein (voor de ouders) en warmte van brandende vuurkorven nog even gezellig samen zijn. Wij hopen op een grote opkomst en jullie te zien op zaterdag 8 november.

P.s.
Voor de mensen die helaas niet tijdens de optocht hun producten kunnen geven, is er de mogelijkheid deze in te leveren bij Nataiie v.d. Akker, Langstraat 15 op zaterdag 8 november tussen 10.00 en 12.00 uur.

image_pdf