Sjors Sportief en Creatief start in gemeenten Gennep en Bergen

Op 21 oktober gaat in de gemeenten Gennep en Bergen voor de derde keer het sport- en cultuurstimuleringsprogramma ‘Sjors Sportief en Sjors Creatief’ van start. Via dit programma kunnen basisschoolkinderen van 4-13 jaar op een laagdrempelige manier na schooltijd kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten, zonder meteen lid van een club te hoeven worden. In de gemeente Gennep is het project onderdeel van Gennep Doet Mee.sjors-sportief-2015Maandag 19 oktober zal wethouder Ed Vandermeulen het bijbehorende ‘Sjorsboekje’ uitreiken op basisschool de Heggerank in Heijen. Wethouder Lia Roefs zal die dag de eerste exemplaren uitdelen op basisschool Sint Josef in Nieuw Bergen. Ook de andere kinderen uit groep 1-8 van de overige basisscholen in beide gemeenten ontvangen voor de herfstvakantie het kleurrijke Sjorsboekje via hun eigen groep. Dit jaar zijn er iin Gennep extra activiteiten voor kinderen van de Mikadoschool

Het Sjorsboekje bevat vele sportieve en culturele activiteiten zoals basketbal, dans, judo, kickboksen, paardrijden, tafeltennis, yoga, karate en schaken, Afrikaanse masker beschilderen, zwemmen, glas graveren, DJ-lessen, muziek maken, theater spelen en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis.

Vanaf woensdag 21 oktober vanaf 15.00 uur kunnen kinderen in de gemeente Gennep zich inschrijven via www.sjorssportief.nl. In de gemeente Bergen kan dat die woensdag al vanaf 13.00 uur.

Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Stichting Doejemee wil kindcentra, sportverenigingen, lokale cultuuraanbieders en nog héél veel andere partners inspireren en verbinden tot een rijk aanbod sport en cultuur voor kinderen van 2-15 jaar, zowel onder als na schooltijd. Meer informatie is te vinden op www.doejemee.nu.

Bron: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichtenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: