Stem Rockband junXion naar de top in Grote Prijs van Nederland

Al zeven jaar vindt in de zomer in het Heijmanspark te Afferden het Offers Treffe plaats, een muziekfestival voor talent uit de regio. Maarten Jung uit Afferden, gitarist van de progressieve rockband junXion speelde op elke editie van dit festival. De laatste keer werd aangekondigd dat junXion binnenkort met eigen nummers uit zou komen. Nu is het zover. De nummers zijn te beluisteren op internet!junxionDe Offerse gitarist Maarten Jung neemt dit jaar samen met zijn band junXion deel aan de Grote Prijs van Nederland. Voor deze landelijke wedstrijd hebben ze twee delen van hun nog uit te brengen debuutalbum ingestuurd. Dit album genaamd Inevitable RED beschrijft de opkomst en ondergang van een dictator. Van het album wordt ook een dvd gemaakt waarbij de beelden het verhaal versterken. Inspiratie voor deze beelden heeft de band onder andere opgedaan bij ruïne Bleijenbeek en in nationaal park de Maasduinen.

In 2013 eindigde de band junXion als beste band van Noord Brabant van het evenement Kunstbende. Hier werd de basis gelegd voor de muzikale samenwerking tussen Maarten Jung, Martijn Hak (toetsen), Julian Haerkens (bas) en Roel Trommelen (drums). Maarten studeert inmiddels gitaar aan het conservatorium in Maastricht en Martijn aan het conservatorium in Utrecht.

Voor het nieuwe album heeft het viertal van junXion de samenwerking gezocht met andere getalenteerde muzikanten uit binnen- en buitenland: Lois de Souter (zang), Quirine Bruynen (zang) en Frank van Hassel (sax). Leden van het Belgische vocaal ensemble Voqu’Art verzorgden de achtergrondkoren.

Om verder te komen in de Grote Prijs van Nederland is voor het publiek een belangrijke rol weggelegd. Hoe hoger een band in de stand van de publiekstemming staat, hoe groter de kans is dat ze doorgaat. Op dit moment doen meer dan 150 bands mee en staat junXion in de top tien. Op de website groteprijsvan.nl is de muziek van de band te beluisteren. Daar kan men ook stemmen! Op deze website staat eveneens een video-opname van het optreden van junXion op Offers Treffe afgelopen zomer.

Breng een stem uit op deze band en help mee om de Grote Prijs naar Afferden te halen!

Bron: Frans Thonen

Gerelateerde berichten

Vooraankondiging Offers Treffe 2018 Voor alle Offerse muziekliefhebbers Hou deze datum vrij. Plan géén barbecue van de buurt, géén uitstapje van je clubje, géén familie reünie en gé...
Fotoalbum: Offers Treffe 2017 Bekijk fotoalbum Bekijk diashow Frans Thonen 01-07-2017  
Fotoalbum: Offers Treffe 2014 (deel 1) Bekijk fotoalbum Bekijk diashow Foto's: Hans v.d. Woldenberg   28-06-2014  
Offers Treffe 2015 op zaterdag 11 juli In tegenstelling tot eerdere berichten vindt het 7e Offers Treffe niet plaats op zaterdag 4 juli, maar op zaterdag 11 juli 2015. De beschikbaarheid v...
FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: