Met dank aan Luke Kepser van cafe De Pruuver

Vanaf 4 september zullen er studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) actief zijn in Afferden, als onderdeel van hun opleiding. Vanaf dat moment is er een zogenaamde Werkplaats actief in Afferden. In de Werkplaatsen zijn vanuit de HAN studenten betrokken van de academies: Paramedische Studies, Gezondheid & Vitaliteit, Mens & Maatschappij en Sport en Bewegen.

Deze studenten (naar schatting tien tot vijftien) zullen begeleid worden door een (wijk)docent, Rob Schrijver. Daarom hierbij een korte voorstelronde van Rob:

Ik ben Rob Schrijver, 55 jaar oud en woonachtig in Beuningen, Gelderland.Als docent verpleegkunde ben ik verbonden aan de academie Gezondheid & Vitaliteit, bij de deeltijd opleiding HBOV. Ik zal vanaf 4 september elke donderdag (m.u.v. de vastgestelde vakanties) aanwezig zijn in Afferden. Het is de bedoeling dat we, als docent en studenten, in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum een vaste plek gaan krijgen. Tot die tijd zullen wij onze intrek nemen in de kleine zaal van café de Pruuver.

De studenten zullen zich gaan bezighouden met vraagstukken op het gebied van zorg (Positieve gezondheid), welzijn en bewegen. Daarbij gaan ze uit van wat er in de gemeenschap leeft, de vraagstukken zullen afkomstig zijn uit Afferden en gebaseerd zijn op de wensen en behoeften van de inwoners van Afferden.

We hopen (en vertrouwen) dan ook op een fijne samenwerking met de inwoners en professionals (op het gebied van zorg en welzijn) in Afferden.

Graag tot in september!
Rob Schrijver

Op donderdag 9 september hebben de studenten kennis gemaakt met Afferden.

Afferden Samen Beter heeft zich kort voorgesteld en heeft hen op sleeptouw genomen door het dorp, stilgestaan bij wat bijzondere plekken en via een deel van de paarse route door de Maasduinen zijn we weer teruggewandeld naar het voorlopige thuishonk van de studenten: De Pruuver.

We hebben kennis gemaakt met enthousiaste studenten Verpleegkunde, Logopedie, Ergotherapie en Fysiotherapie. De volgende ontmoeting staat in het teken van kiezen welke onderwerpen geschikt zijn om mee aan de slag te gaan.


Afferden Samen Beter

Veel onderwerpen kwamen langs: Huuskamer Bejen, de herinrichting van het Heijmanspark, de te bouwen nieuwe projecten enz enz
Een stop bij de bijzondere Palowna-bomen in de boomgaard bij Kerkhoff
image_pdf