Superrr Afferden sluit de deuren

De omzet van de buurtwinkel Superrr Afferden stond al langer zwaar onder druk. Het bericht van de gemeente Bergen twee weken geleden om te stoppen met de bekostiging van het re-integratietraject voor enkele medewerkers deed de deur toe. Vrijdag 29 september valt om 18.00 uur het doek voor de laatste buurtsuper van Afferden.Superrr“We hebben moeten besluiten te stoppen met de winkel”, zegt operationeel manager Gerrit Pas. “Ik vind het triest, maar we kunnen niet anders. Het is triest voor de mensen die hier werken en voor het dorp. En ik vind het ook triest dat ik er niet in geslaagd ben van Superrr Afferden een succes te maken.”

Begin vorig jaar sloot buurtwinkel Keijsers Verberkt in de Dorpsstraat al de deuren en was Superrr Afferden nog de enige dorpswinkel waar mensen uit Afferden voor de dagelijkse boodschappen terecht konden. Naast de winkelfunctie bood Superrr met financiële steun van de gemeente mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid in de winkel te werken. Pas: “We hebben zeven mensen op de loonlijst staan naast enkele mensen die via het re-integratietraject bij ons werken. Re-integratie en dagbesteding in samenwerking met het dorp, daar ligt onze eerste verantwoordelijkheid. De winkel is niets anders dan een vorm om dagbesteding of werkervaring te kunnen bieden. We hebben meerdere winkels in het land die op deze manier draaien en op een aantal plaatsen zijn die ook succesvol. In Afferden kwam de omzet steeds zwaarder onder druk te staan. Het besluit van de gemeente om te stoppen met het re-integratietraject liet ons geen andere keus om de winkel zo snel mogelijk te sluiten.”

Wethouder Lia Roefs bevestigt dat de gemeente gestopt is met het re-integratietraject bij Superrr Afferden. “Men kon niet langer de kwaliteit bieden die noodzakelijk is om mensen te begeleiden naar werk. Daar waren we tijdens de evaluatie met de Superrr het beiden over eens. Het feit dat de winkel te weinig omzet draait, is het grootste probleem. We zien in steeds meer dorpen kleine winkels dicht gaan omdat zij het hoofd niet boven water kunnen houden. Kiezen voor een supermarkt in plaats van de buurtwinkel gebeurt al jaren en bestellen via een tablet op de bank wordt steeds meer gemeengoed. Dat zijn trends die niet zijn terug te draaien.”

Bron: Frans Thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif