Superrr! Buurtservice

Een en een is twee, maar soms ook drie. Dit geldt zeker voor de Buurthulp Afferden. Onder de verantwoordelijkheid van Gerrit Pas van buurtwinkel Superrr en in samenwerking met Dorpsraad Afferden en huiskamerproject Béjèn kunnen mensen die geen betaalde baan hebben via dit initiatief sociaal actief zijn en werkervaring opdoen. Niet alleen in de winkel maar ook door bij mensen in het dorp klusjes te verrichten.superrr-buurtservice“Belangrijk is dat mensen mee kunnen doen. Ik zie ze langzaam opbloeien”, zegt Gerrit Pas. De gemeente Bergen is graag bereid dit pilotproject financieel te ondersteunen. “Wij hebben een zorgplicht. Maar het is ook goedkoper omdat we nu geen extra zorg hoeven in te kopen”, stelt wethouder Lia Roefs. Niet onbelangrijk is dat dankzij dit project en de financiële steun van de gemeente de buurtwinkel open kan blijven. En dat komt weer de leefbaarheid in het dorp ten goede.

Naast een ervaringsplek voor mensen die geen betaalde baan hebben, kan de buurtsuper nog steeds vrijwilligers gebruiken. Een dagdeel per week of maand zou volgens Gerrit Pas al heel mooi zijn. Aanmelden kan via emailadres buurtserviceafferden@gmail.com of loop even de winkel aan de Dorpsstraat binnen.

Op de foto bekrachtigen Gerrit Pas van de buurtsuperrr en wethouder Lia Roefs met een handdruk het pilotproject ‘Buurthulp Afferden’. In het midden Lidianne Canta van huiskamerproject Béjèn en Leo van Druten van Dorpsraad Afferden.

Bron: Frans Thonen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: