tvaVrijdag 23 september om 18.00 uur breekt uur U aan voor tennisvereniging Afferden. Burgemeester Klaverdijk geeft dan het startsein voor de tennismarathon waarmee hopelijk een vermelding in het Guiness Book of Records wordt gehaald.

Meer dan 24 uur moeten Henri Lentjes, Tom Janssen, Marcel Rikken, Bart Denissen en Sander van Krevel op de tennisbaan staan van tennispark ’t Zand in Afferden wil het record gelden. Onafgebroken worden er door de heren gedubbeld waarbij zij de mogelijkheid hebben om ieder uur één persoon een uur rust te gunnen. Als reservespeler heeft het vijftal Aukje Vullings weten te strikken.

Inmiddels wordt er al fanatiek op tennispark ’t Zand getraind en hebben sportmasseur Ger Peters uit Afferden en Vincent Maassen uit Boxmeer al hun medewerking toegezegd de spelers te verzorgen. Meubelzaak Heijligers – Roelofs Wonen kleedt het team en zorgt voor de catering.

Vormt meer dan 24 uur tennissen een prestatie van formaat, door twee goede doelen aan deze marathon te koppelen krijgt de prestatie van deze vijf heren een meerwaarde. “Wij hebben besloten de opbrengst van de marathon te schenken aan de jeugdafdeling van onze tennisvereniging en de stichting KiKa (Kinder Kankervrij)”, zegt voorzitter Henri Lentjes, tevens één van de vijf marathonspelers. De inkomsten bestaan uit deelnamegelden van de tegenspelers en uit sponsorgelden. Tegenspelers betalen 2 euro per persoon. In ruil daarvoor ontvangt men een lot waarmee men kans maakt op een mooie prijs. Sponsors die graag een bijdrage willen leveren, kunnen zich melden bij Frans Arntz, Melingstraat 38 in Afferden, tel. 531425.

Bron: Maas- en Niersbode 06-09-2005

image_pdf