Tienerwerk: Kruuphok gaat dicht

kruuphokN.a.v. de bestuursvergadering van “Tienerwerk” het volgende:

Het afgelopen jaar zijn er diverse vernielingen geweest aan het kruuphok. Neem b.v. diverse keren het draadglas, wat alleen met grof geweld kapot kan. Regenpijpen die van de muur getrokken worden, kokers van het dak schoppen. De geraamde kosten voor het opknappen van alle defecten bedroeg voor de vakantie ca. € 1000,00. De gemiddelde reparatiekosten over de vorige 5 jaar is € 400/jaar. Te weten dat de subsidiekraan van de gemeente behoorlijk is dichtgedraaid, waar alle verenigingen mee te kampen hebben, is het zeer moeilijk geworden om het kruuphok draaiende te houden. Ook het fondswerven valt niet mee, omdat ze met strengere eisen en regels komen. Een van die regels is dat we geen geld uit fondswerving mogen gebruiken voor exploitatiekosten, laat staan reparatiekosten aan het steeds vernielde gebouw, welke ook nog door de Afferdense jeugd gebeurt.

Tijdens de afgelopen zomervakantie is het echter weer behoorlijk mis gegaan. Mensen zien als ze langs het kruuphok rijden, ca.30 jongeren uit Afferden, in diverse leeftijdscategorieën op het derde veld voetballen, spelen of dergelijke. Enkele uren later komt men weer langs het kruuphok, triest, rondom het gebouw liggen alle ventilatiekokers, die gewoon van het dak geschopt zijn. Wij als bestuur hebben het allemaal druk, maar kwamen bijeen om over het komende seizoen de openingstijden te bespreken. Hierbij zakte ons de moed in de schoenen, zeker betreffende de vernielingen.

Er zijn natuurlijk wel meer factoren bij elkaar opgeteld die de druppel op de emmer doen overlopen. Hier even alles eens op een rijtje gezet:

Na ongeveer 1,5 jaar opknappen van het kruuphok, met 10 vrijwilligers, hebben we op 31 oktober 1999 het kruuphok weer geopend. Door persoonlijke omstandigheden gaan ons in loop der tijd, vrijwilligers verlaten. Ondanks de regelmatige persoonlijke oproepen komen er geen vrijwilligers bij. Zeker ouders van bezoekende kinderen hebben het met name op die avonden te druk. Ook Synthese is voor ons meermaals op zoek gegaan naar vrijwilligers, helaas. Zo is het voor het vijftal vrijwilligers onmogelijk geworden ook nog tijd vrij te maken om aan andere inkomsten te komen, zoals bv collecteren voor Jantje Beton. Als bij al dit, dan ook nog door de Afferdense jeugd zelf, die wellicht ook eens bezoekers zijn geweest, het gebouw vernield moet worden, welke voor ons onbetaalbare kosten zijn, is voor ons allen, helaas de maat vol.

Aangezien het onmogelijk is om zonder voldoende financiële middelen en het gebrek aan voldoende vrijwilligers, het “KRUUPHOK” draaiende te houden, hebben wij een moelijk besluit genomen: wij gaan sluiten. Wie weet over enkele jaren in samenwerking met de voetbalclub?

Wij wensen de jeugd van Afferden veel ander vertier toe en hopen op begrip van de Afferdense gemeenschap. We hebben het met veel plezier gedaan en betreuren het feit dat het plezier voor ons, maar zeker ook voor de Afferdense jeugd zo op deze vernielende manieren, ontnomen moet worden.

Namens het bestuur en vrijwilligers van “Het Kruuphok”, voorzitter,
Frans Theunissen

Bron: De Knikkerkoerier 23-09-2005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: