treinkAfgelopen week hadden de groepen 1 en 2 van ’t Diekske een uitstapje met de trein. Voor verschillende kinderen was dit de 1e kennismaking met de trein en zelfs voor een aantal ouders was het leerzaam omdat het voor hen vaak al jaren geleden was dat ze met de trein gingen terwijl in de loop der jaren de automatisering op de stations natuurlijk ook heeft toegeslagen.

We gingen in groepjes van 3 kinderen met de auto naar Boxmeer. Daar kocht de leerkracht de kaartjes bij de kaartjesautomaat. De kinderen mochten zelf hun kaartjes afstempelen. Nadat de trein om ongeveer 9.40 uur was gearriveerd mochten we allemaal even voorin bij de machinist kijken. We mochten ook even op de toeter drukken, die ging wel even een stuk harder als die van een auto. Om 10.00 uur vertrok de trein dan richting Nijmegen. 20 Minuten later kwamen we aan op het centraal station. Iedereen keek vol bewondering naar de vele treinen die hier voorbij komen. We liepen in 2 groepen via de roltrappen onder de sporen door naar het andere perron en vervolgens liepen we naar de hal en gingen buiten even kijken waar de bussen allemaal vertrekken. We maakten nog even een groepsfoto en gingen dan weer naar binnen naar de restauratie waar we wat gingen “eten”. Wie wil kon hier ook even naar de wc.

Om 11.19 uur namen we tenslotte de sneltrein richting Boxmeer en reden via de pont terug naar Afferden. Een leuke en leerzame ervaring rijker ging iedereen weer naar huis.

We gingen woensdag 16 maart mee met groep 2 van juf Sandra en hebben hier enkele foto’s van online staan in het fotoalbum.

image_pdf