Je zou maar zo’n grote tuin hebben als de bewoners van Spitsbrug 4a in Afferden. Bij deze vestiging van de Dichterbij-organisatie wilden de begeleiders samen met enkele cliënten en vrijwilligers de tuin een flinke make-over geven.

tuin_make_over_spitsbrug_2015
Opgave voor de NLDoet actiedag lukte niet meer zodat men te rade moest gaan bij plaatselijke ondernemers. Die bleken het hart op de goede plaats te hebben, want planten, bloemen, bomen en andere materialen voor de tuin werden grif gesponsord. En circa dertig vrijwilligers uit Afferden waren bereid om de handen uit de mouwen te steken.

En zo werd er afgelopen zaterdag hard gewerkt aan een konijnenwerende moestuin op hoogte en aan de aanleg van een heksenkring. Ook werd een wilgenhaag gevlochten waarachter een fruitboomgaard komt waar iedere cliënt de zorg krijgt over een eigen fruitboom. Als de tuin eenmaal klaar is, moet twee keer per jaar onderhoud meer dan voldoende zijn om de tuin bij te houden. Maar daar zullen de vrijwilligers die zich zaterdag van hun beste kant lieten zien, zeker geen moeite mee hebben.

Bron: gezien.nl

image_pdf