TVA-tennismarathon levert veel geld op

tvaHenri Lentjens, Marcel Rikken, Toni Janssen, Sander van Krevel en Bart Denissen van tennisvereniging Afferden (TVA) tennisten afgelopen weekend maar liefst vierentwintig uur en vijf minuten achtereen en sloegen in die tijd 3810 euro bij elkaar.

Vrijdag 23 september gaf burgemeester Klaverdijk om 18.00 uur het startschot voor deze tennismarathon. Aanvankelijk beoogde het plan om een plaatsje in het Guiness Book of Records te verwerven en tevens geld bijeen te sprokkelen voor enkele goede doelen. Maar de zes man sterke organisatie van TVA zag er op het laatste moment vanaf om aan de strenge eisen te voldoen voor een vermelding in het wereldwijd geaccepteerde boek voor records. De opbrengst voor de goede doelen was nu even belangrijker. Wekenlang hebben de marathontennissers getraind onder begeleiding van coach Frans Arntz en de verzorgers Ger Peeters en Vincent Maassen. Mede dankzij de vele supporters en de muzikale inbreng van joekskapel ‘Wèr of gèn wèr, d’ran !!’ vloog de tijd voorbij. ’s Nachts kwam een aantal kermisbezoekers nog naar sportpark ’t Zand om de heren tennissers tot in de vroege ochtend aan te moedigen. “Het is hier nog nooit zo druk geweest”, zei mede-organisator André Erren na afloop. In totaal hebben 96 personen gespeeld tegen de vijf die de uitdaging aangingen om meer dan een etmaal achtereen te tennissen.

De laatste uren op zaterdag vormden voor het marathonteam een ‘grande finale’. Zowel de VIP-room , de kantine als de hoofdtribune waren volledig bezet. Hierdoor moest joekskapel ‘Wèr of gèn wèr, d’ran !!’ genoegen nemen met een plaats in een tent aan de noordzijde. Maar de muzikale omlijsting was er niet minder om.

Op Baan 1 speelde meervoudig Nederlands indoorkampioen Paul Logtens om 18.05 uur de laatste bal, vijf minuten later dan gepland. Kort voor het einde van de marathon vroeg namelijk een sponsor, die onbekend wil blijven, een verlenging aan van vijf minuten. Hij had daar graag zeshonderd euro voor over! Dus zette de joekskapel nog eens in en mocht het toegezegde bedrag even later worden bijgeschreven. Na de prijsuitreiking van de loterij werden de cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Mevrouw Eickelmann, ambassadrice van stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) mocht een cheque van 2750 euro in ontvangst nemen. Zij is zelf werkzaam als secretaresse op de afdeling spoedeisende hulp van UMC St. Radboud in Nijmegen en ziet dagelijks kinderen binnenkomen waarbij kanker is geconstateerd. “Het is zo moeilijk om aan kinderen uit te leggen dat ze kanker hebben”, zegt Eickelmann. “KiKa doet er alles aan om de kinderen hun toekomst weer terug te geven”, voegt zij er aan toe. De heer Van Zitteren en mevrouw Van de Stap van de kinderafdeling van het Maasziekenhuis in Boxmeer ontvingen een cheque van 635 euro. Dit bedrag wordt gebruikt om de kamers waar kinderen verblijven extra leuk aan te kleden. Ten slotte werd een bedrag van 325 euro toegezegd aan mevrouw Vullings die de jeugdafdeling van TVA vertegenwoordigt. Dat geld zal ingezet worden voor promotionele activiteiten die ertoe moeten leiden dat meer kinderen geïnteresseerd raken in tennis.

Dankzij de inzet van velen bij TVA, meer dan zestig sponsors en een hoge opkomst van belangstellenden werd de tennismarathon in Afferden een groot succes. Het weer speelde mooi mee. Of daar de joekskapel mogelijk de hand in heeft gehad is (nog) niet duidelijk.

 

Bron: Maas- en Niersbode 27-09-2005

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.