twan2Er was eens … Zo beginnen in de regel de meeste sprookjes. Zo begint ook het verhaal van de 20-jarige Twan Krebbers uit Afferden. Hij zit in het vierde jaar van de afdeling brood-en banketbakken op ROC-Nijmegen en loopt vier dagen in de week stage bij bakkerij Arts in Ottersum. Onlangs is hij geplaatst voor het EK-broodbakken voor de jeugd dat in oktober in Ringsted bij Kopenhagen wordt gehouden.

Twan is niet onbekend met de bakkerwereld. Zijn vader heeft vroeger als bakker gewerkt en Twan heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de wereld van brood en deeg. De onregelmatige tijden die samenhangen met het bakker zijn, deren hem niet. Vooral het fijnere werk spreekt hem aan. Dat is te zien aan het kasteel van Doornroosje dat hij voor de Skate off van deeg heeft gemaakt. Ook de slapende Doornroosje heeft hij in deeg vormgegeven alsmede een aantal broodjes zoals het spinnen-wielbroodje en het zoetedromenbroodje.

De Skate off is een onderlinge wedstrijd die op 9 juni gehouden werd op de Vakschool in Wageningen. Op deze wedstrijd werden deelnemers gedurende zes uur op techniek en vakmanschap beoordeeld. Het thema luidde sprookjes. Aan het einde van de Skate off bleek Twan Krebbers als beste te zijn geëindigd. Dit betekent dat hij Nederland van 22 tot en met 25 oktober vertegenwoordigt op het EK-brood-bakken voor de jeugd in Ringsted. Of zijn avontuur in Denemarken zo zal aflopen als de meeste sprookjes…? Het thema luidt ook daar sprookjes en Twan wil opnieuw voortborduren op Doornroosje. Wellicht zorgt de schone slaapster er voor dat Twan opnieuw in de prijzen valt…

Bron: Maas- en Niersbode 14-06-2005
Foto: Kl!knieuws.nl

image_pdf