donderdag 21 september 2023
Aanvang: 13:30 uur
Plaats: Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, Afferden

Verdroging in de Maasduinen

Oorzaken, gevolgen, preventie en bestrijding van verdroging in samenhang met het voorkomen en bestrijden van wateroverlast.

De Coöperatie van Particuliere Grondeigenaren in de Maasduinen organiseert een bijeenkomst over dit onderwerp die open staat voor belangstellenden uit Afferden.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 september 2023 van 13.30 tot 16.30 uur op de locatie: Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851EE Afferden en wel in de Martin Cuypersvergaderzaal.

Programma

  • 13.30 uur: Ontvangst en welkom met koffie, thee en water
  • 13.45 uur: Inleiding door de heer Wido Derks, droogtecoördinator Waterschap Limburg met gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie
  • 14.15 uur: Inleiding door de heer Twan van Dijk, projectleider droogtemaatregelen Waterschap Limburg met vragenronde en discussie
  • 15.00 uur: Pauze, waarna we bij gunstige weersomstandigheden (d.w.z. wanneer het niet stortregent) een kijkje nemen bij de werkzaamheden die het Waterschap in dit kader uitvoert aan de Eckeltse Beek. Deze beek staat hierbij model voor andere beken die vanaf de hoge Maasterrassen stromen en uitkomen in de Maas. Daarbij is er opnieuw gelegenheid voor vragen en discussie. Pas uw kleding s.v.p. aan aan de weersvoorspelling!
  • 16.30 uur uiterlijk: Einde van deze middag

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor gratis deelname op het volgende emailadres: gjjbontemps@hotmail.com  bij Marij Bontemps-Hommen, secretaris.