Vakantie!

De vakantie breekt weer aan! Niet iedereen gaat op vakantie, er zijn ook veel mensen die gewoon thuisblijven. Maar velen gaan wel op vakantie en dat is zeker te merken aan de drukte op de vliegvelden. Na coronatijd lijkt iedereen de kans te grijpen om eindelijk er weer eens op uit te kunnen gaan! Of je nu weggaat of thuisblijft, de vakantietijd is een periode van rust. Verenigingen sluiten hun activiteiten af, scholen zijn dicht. Het woord vakantie komt van het Latijnse woord ‘vacare’ wat ‘leeg of vrij zijn’ betekent. In de vakantie willen we even vrij zijn, ons even leeg maken. Even iets anders aan ons hoofd hebben om daarna, hopelijk, met energie er weer tegenaan te kunnen. En het is fijn als dat even kan! Misschien kunnen we er zelfs ‘vacare Deo’ van maken: ‘vrij zijn voor God.’ Als we toch wat tijd over hebben, waarom dan niet wat meer denken aan God die altijd tijd voor ons heeft en bij wie we altijd terecht kunnen? Moment om een gebedje te doen, een bijbeltekst lezen en overwegen, een kaarsje aansteken om tot rust te komen of gewoon even lekker wandelen in de mooie natuur en na te denken over onszelf. Vakantie is vrij zijn om met anderen er een mooie tijd van te maken. Maar laat er ook momenten zijn dat we aan God mogen denken, het kost niet veel. Iedereen een mooie vakantietijd toegewenst!

Pastoor op vakantie

Mensen vragen weleens aan mij of pastoors ook op vakantie gaan en mogen? Jazeker! Het zal, als het goed is tenminste, geen zon, zee en zuipvakantie zijn! Zelf ga ik graag met collega-vrienden kamperen. Dit jaar echter zal de reis naar Zuid-Spanje gaan zijn om de streek te gaan verkennen. Van 8 t/m 26 augustus ben ik dus afwezig. Natuurlijk kunt u altijd iemand van de parochie bereiken en de sacristie blijft elke dinsdag geopend. Met dank aan emeritus pastoor Jo Janssen die, in de weekenden dat ik er niet ben, de weekendmissen zal verzorgen en ook stand-by zal staan bij uitvaarten. 

Mariakapel – een kaarsje aansteken

In de Mariakapel kan men een kaarsje aansteken. Waar? Achter het altaar de trap omlaag. Iemand maakte ons er opmerkzaam op dat dat voor mensen die slecht ter been zijn, moeilijk of niet te doen is. Bedankt voor de goeie tip om ook in de kapel zelf de mogelijkheid te bieden om een kaarsje aan te steken. Er staat nu ook een kaarsenstandaard voor het altaar zodat men niet per sé de trap omlaag hoeft te gaan. De Mariakapel is elke dag geopend!

Nieuws uit de federatie  

Op zondag 31 juli om 11.00 uur zullen er twee koren gezamenlijk zingen in de Petruskerk van (Oud)Bergen. Wel te verstaan het Grenslandmannenkoor uit Siebengewald en het Kolpingkoor uit Goch. Samen zullen ze een Oekraïense Mis ten gehore brengen. Wees welkom! En als u mensen uit het Oekraïense kent die interesse hebben, neem ze mee of geef deze informatie door.    

image_pdf