Regelmatig krijg ik de opmerking: “het is vast wel lastig om in deze tijd pastoor te zijn.” Ik zal niet ontkennen dat ik het altijd gemakkelijk vind. Met respect voor alle leeftijden, maar mijn hart heeft altijd bij de kinderen en ook jongeren gelegen. Ik vind het prachtig om met deze doelgroep op te trekken en ik vind mijn enthousiasme: daar waar ik betrokken kan en mag zijn; of het nu bij een kinderactiviteit is, op de basisschool of bij een vereniging. Zeker merk ik dat dit best een uitdaging is! Geloof en kerk is niet meer ‘in’….

“Is deze tijd lastig?” Blerick, waar ik opgegroeid ben, kende pastoor Haver; helaas te vroeg gestorven op 60-jarige leeftijd. Een voorbeeld voor mij geweest! Hij was bevlogen en altijd actief met kinderen en jongeren; zijn grote voorbeeld was de heilige Don Bosco, een priester die leefde in Italië in de 19e eeuw en zich heeft ingezet voor de jeugd. Ik zal nooit vergeten hoe hij ooit eens deze vraag (is deze tijd lastig?) beantwoordde, namelijk: “deze tijd is juist boeiend!” En dat antwoord heb ik altijd onthouden. Wat is het boeiend om in deze tijd op zoek te gaan naar een manier om mensen te verbinden met de Blijde Boodschap van het geloof in Jezus; een manier te vinden om op welke manier dan ook mensen nabij te zijn!

Maar dit kunnen we echt alleen als we het sámen doen! Als we de Kerk niet vergeten; hoe belangrijk het geloof voor ons kan zijn, ja is! Een boeiende tijd waarin we niet moeten blindstaren op wat niet lukt, maar altijd de (kleine) lichtpuntjes zien die er ook zijn! 

Pastoor Rick Blom.

 

Zondag 24 september feestelijke Kermis-Mis in Afferden!
Op zondag 24 september vieren we een feestelijke Kermis-Mis in Afferden om 11.00 uur. Gemengde Zangvereniging Laetitia viert haar 50-jarig jubileum en verenigingen, bijzonder de Schutterij Prins Hendrik, is welkom het patroonsfeest van de parochie te komen vieren! Na de Mis is er koffie/thee/limonade en gelegenheid om de 4 jubilarissen van Laetitia te feliciteren.

Aanmelden voor de 1e Communie en Vormsel
Afgelopen week zijn de aanmeldbriefjes in de klassen verspreid zodat kinderen/ouders zich kunnen aanmelden voor de 1e Communie en het Vormsel.

  • 1e Communie:
    Nieuw-Bergen de Fontein en de Klimop, groep 4; Siebengewald ’t Kendelke, groep 4; Afferden ’t Diekske, groepen 4 en 5.
  • Vormsel:
    Nieuw-Bergen de Fontein, groep 8.

Als er kinderen zijn die in Afferden, Bergen en Siebengewald wonen maar ergens anders (speciaal) onderwijs volgen en graag willen meedoen, kunnen zich melden bij pastoor Blom.

Mis in de Kapel van Heukelom
Zaterdag 21 oktober om 17.00 uur

image_pdf