Onder ideale weersomstandigheden vond zondag 2 oktober de Offerse kunst- en talentenroute plaats. Een groot aantal mensen bezocht de 15 locaties in en buiten het dorp waar meer dan 30 dorpelingen lieten zien wat zij creatief in huis hebben.

Veel schilderkunst maar onder meer ook koperwerk, quilten, mozaiekwerk, sculpturen, foto’s, textiele werkvormen en houtsnijwerk kon men die zondag zien. Kortom het was verrassend hoeveel creatief talent Afferden eigenlijk kent. Een aantal deelnemers had gekozen om hun creaties thuis te tonen maar er waren ook deelnemers die hun creatieve uitingen samen met anderen lieten zien. Zo waren basisschool ’t Diekske, de Cosmas en Damianuskerk, de Mariakapel, de Heukelomse kapel of bijvoorbeeld Huiskamer Béjèn en de maalzolder van molen Nooitgedacht locaties waar meerdere disciplines werden getoond.

Behalve het vele talent bracht deze geslaagde kunst- en talentenroute nog iets anders aan het licht. Veel mensen kwamen door deze route weer met elkaar in contact en konden met elkaar van gedachten wisselen. Een groot voordeel dat ook zo door een aantal bezoekers genoemd werd. Kortom deze succesvolle Offerse kunst- en talentenroute heeft alle ingrediënten in zich voor een vervolg.

In de loop van deze week plaatsen we een fotoreportage van deze kunstroute op de website.

Tekst en foto’s: Frans Thonen

image_pdf